Sollicitatietraining verplicht op scholen?!

Door Elisa van Vugt - 19 September 2013 17:26 - 3322 vertoningen

Scholen besteden te weinig aandacht aan het solliciteren. Uit onderzoek van 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, blijkt namelijk dat maar liefst 69% van de studenten sollicitatietraining verplicht zou willen zien.

Ruim 41% van de 1250 ondervraagde studenten geeft aan compleet onvoorbereid te zijn voor sollicitaties. Zij geven aan dat er op school minimale aandacht aan wordt besteed en ziet dit liever anders.

Studenten zouden begeleiding bij het opstellen van hun CV voor stage of werk zeer op prijs stellen. Sollicitatietrainingen zijn daarnaast ook ideaal meer inzicht te geven en om te benadrukken hoe belangrijk zelfkennis is. Je moet kunnen uitleggen wie je bent, wat je valkuilen zijn en waarom jij zo geschikt bent. Dat zijn namelijk typische vragen die tijdens een sollicitatiegesprek gesteld worden.

Mede door de jeugdwerkloosheid zijn jongeren actiever aan de slag gegaan met hun CV. Door gratis stage te gaan lopen en extra cursussen te volgen naast hun studie hopen zij deze aantrekkelijker te maken voor werkgevers.

Bron: Universonline.nl en Eenvandaag.nl