Stagiair schrijft meest gelezen artikel 2013 van The New York Times

Door Elisa van Vugt - 27 Januari 2014 13:30 - 5135 vertoningen

The New York time’s meest gelezen artikel in 2013 is geschreven door stagiair Josh Katz. Het artikel ‘How Y’all, Youse and You guys Talk’ is eigenlijk een quiz, welke binnen tien dagen tijd werd uitgeroepen tot het meest gelezen stuk van 2013.

Tijdens zijn studie aan de universiteit van North Carolina bestuurde Josh Katz tien jaar oude data over dialecten en verwerkte deze resultaten van Harvard-onderzoekers in heat maps. Hij publiceerde de kaarten, waarop duidelijk werd welk Engels dialect waar in Amerika het vaakst voorkwam, op de website van zijn universiteit. Zijn kaarten werden vorige jaar augustus ontdekt door de grafische redactie van The New York Times en boden hem een stage aan.

Josh wilde de data graag actualiseren en vertelde zijn plan aan de enthousiaste redactie. Op de website van The New York Times postte hij een serie van 25 vragen, waaronder een aantal over geslacht en leeftijd. Na de vragen in gevuld te hebben worden drie steden getoond, waarvan de kans het grootst is dat zij daar hetzelfde dialect spreken als jij.

Op 21 december werd de quiz gepubliceerd en 10 dagen later was ‘How Y’all, Youse and You Guys Talk’ het meest gelezen artikel van 2013. Inmiddels heeft Josh zijn stage afgerond en gaat hij meewerken aan een nieuw data-project.

Bron: NRC