Vormgever Niek vindt baan dankzij site met onderbroekenhumor

Door Elisa van Vugt - 3 Januari 2014 14:28 - 4884 vertoningen

Na 160 dagen thuis te hebben gezeten is de multi-media vormgever Niek Gooren uit de ww. Na eerst talloze sollicitatiebrieven verstuurd te hebben besloot hij het anders aan te pakken en kwam met de site helpniekuitdeww.nl.

Nieks website is geen site zoals veel andere grafische vormgevers hebben. Hij besloot dat het anders moest en combineerde humoristische foto’s met feitjes over zichzelf. Zo schrijft de in onderbroek bankhangende chipseter dat hij zijn koffie zwart drinkt, wat goedkoper is dan iemand die melk en suiker gebruikt, en middels een grafiek is te zien dat hij over voldoende sexappeal beschikt. Tussen de regels door zijn ook Nieks cv, referenties en portfolio te lezen. En het werkt, binnen één dag werd de site overstroomd met bezoekers en werd zijn Facebookpagina fanatiek geliket.

Spoelde Niek eerst zijn chips weg met Euroshopper-bier, drinkt hij nu champagne en veranderde hij de site in “Het is gelukt”. Na een halfjaar werkloos te zijn geweest is hij nu werkzaam bij Lewis PR, die speciaal voor hem een vacature gecreëerd hebben. Opvallend is dat na aanleiding van de website, maar liefst 50 bedrijven een uitnodiging verstuurden voor een kop koffie en gesprek.

Nu Niek weer aan het werk is heeft hij nog tips voor andere werkzoekenden: “Kijk naar wat het verwachtingspatroon is en doorbreek dat. Brieven en cv’s gaan op de grote stapel. Stuur een flyer mee of bedenk iets anders. Zorg dat je opvalt.”

Bron: NRC september, NRC december