De studievereniging; dé perfecte vervanging van een studentenvereniging

Door Jos van Leeuwen - 7 November 2014 15:25 - 15148 vertoningen

Geen zin in een studentenvereniging, met allemaal verplichtingen, corporale regels en buitensporige ontgroeningen? Maar wel zin in gezelligheid, veel nieuwe mensen ontmoeten en een leuke studententijd? Een studievereniging is de oplossing. Een studievereniging is een vereniging voor studenten die dezelfde studie volgen. Studieverenigingen organiseren vaak borrels, feesten en reisjes, maar leveren vaak ook studieboeken, organiseren lezingen, congressen, trainingen en excursies. Ze bieden je dus zowel nuttige diensten voor je studie, als heel veel gezelligheid. Hierbij komt het voordeel bij dat studieverenigingen niet de verplichtingen hebben die studentenverenigingen wel hebben. Alles bij een studievereniging is vrijblijvend.

Een voorbeeld van zo’n studievereniging is de VSPA, de Vereniging van Studenten in de Psychologie te Amsterdam. Dit is, met meer dan 2000 leden, één van de grootste verenigingen van Nederland. Het doel van de VSPA is om de studententijd van de psychologiestudenten extra leuk te maken, door mooie activiteiten te organiseren die zowel een toevoeging kunnen zijn op het sociale leven van studenten, als op het studieleven. Als lid van de VSPA kun je met korting naar alle activiteiten die de VSPA organiseert en kun je je studieboeken voor de laagste prijs bij de VSPA kopen.

Behalve deelnemen aan alle leuke activiteiten die de VSPA te bieden heeft, kun je er ook voor kiezen om deze zelf te organiseren. Dit kun je doen door bij één of meerdere commissies te gaan. Er zijn commissies die sociale activiteiten organiseren zoals borrels, feesten, wintersport, het eerstejaarsweekend en het liftweekend. Daarnaast zijn er studiegerelateerde commissies, die onder andere een congres, een studiereis, lezingen en excursies organiseren. Voor iedereen is er wel een commissie te vinden waar je je creativiteit kwijt kunt. Studeer je psychologie aan de UvA en lijkt het je leuk meer over de VSPA te weten? Ga dan naar www.VSPA.nl. Behoefte aan directer contact? Mail dan naar info@vspa.nl.