Jay-Z afgeperst door oud stagiair

Door Britt van der Sluis - 23 April 2014 11:45 - 5879 vertoningen

De oud stagiair liep stage bij het platenlabel van Jay-Z genaamd Roc Nation. De stagiair heeft een poging gedaan om geld te verdienen met oude masteropnames van de wereldberoemde rapper die hij in bezit had.

Jay-Z heeft een groot aantal hits op zijn naam staan. Bijvoorbeeld “Hard Knock Life” en het nummer “Drunk in Love” in samenwerking met zijn vrouw Beyoncé.

De afperser liet via de mail weten dat hij de masteropnames in bezit heeft. Het gaat om opnames die gemaakt zijn tussen 2002 en 2003, meldt Page Six. Deze opnames bevatten de nummers “Big Pimpin” en “I Just Wanna Love You (Give It To Me)”. De opnames zijn gemaakt in de Baseline Studio’s in New York, die inmiddels gesloten is.

De stagiair eist 100.000 dollar (ongeveer 73.000 euro) voor de masteropnames. Hij vertelde het platenlabel dat ze de opnames nooit meer terug zouden zien als er niet betaald werd. Het hoge bedrag werd geëist omdat hij naar eigen zeggen de opnames veilig heeft bewaard voor een periode van twaalf jaar. Wanneer er niet betaald zou worden, werden de opnames geveild.

Uiteraard liet Roc Nation dit niet zomaar gebeuren, en diende een aanklacht in bij de politie. De oud stagiair werd gearresteerd. Nu wordt er onderzoek gedaan naar het incident en dienen de opnames als bewijsmateriaal. De oud stagiair mag het onderzoek afwachten in vrijheid.

Bron: De Telegraaf