Lotte Leufkens is uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar

Door Amber Ebens - 29 Maart 2017 08:52 - 1686 vertoningen

Lotte Leufkens is uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar. Zij won deze prijs met haar bedrijf CloudCuddle. Wij spraken haar over de gewonnen prijs, de achtergrond van CloudCuddle en haar eigen achtergrond.

Lotte is student werkbouwtuigkunde aan de Technische Universiteit Delft. Het idee voor CloudCuddle ontstond tijdens de minor Biomechanical Engineering in 2014. ‘’Er kwam een vader naar de universiteit. Hij stelde ons voor aan zijn gehandicapte zoon en legde meerdere problemen voor uit het dagelijks leven. Het grootste probleem was buitenshuis slapen en vanuit daar kwam het concept.’’ Lotte zat hier in het groepje met Francesca Lucas en zij besloten na het project dit prototype verder te gaan ontwikkelen omdat zij merkten dat er bij veel families behoefte was naar een goede oplossing.

‘’In het begin was het een beetje zoeken, want je hebt nog helemaal geen ondernemerschapsvaardigheden of geld. Maar op een gegeven moment heb je financiën en kregen wij hulp in de vorm van coaching, wat ons enorm heeft geholpen.’’

Francesca deed een bachelor Industrieel Ontwerpen en is nu begonnen met haar master Informatica. Maar waarom heeft Lotte de prijs gewonnen en niet Francesca? Daarop kreeg ik het volgende antwoord: ‘’Op een gegeven moment merkten wij dat het werk zodanig veel werd dat we het moesten splitsen. Toen hebben we ervoor gekozen dat Francesca zich richt op de klanten en het product, dus de ontwerpkant. Zelf ben ik vooral bezig met de financiën en marketing, dus de zakelijke kant. De student-ondernemer prijs was echt voor ondernemers, vandaar dat ik deze mocht winnen. Maar we zijn even goede student-ondernemers.’’

Lotte is uitgeroepen tot de student-ondernemer van het jaar in de Nederlandse finale van de Global Student Entrepreneur Award. Buiten haar titel om, heeft Lotte ook nog 10.000 euro investeringsgeld en workshops gewonnen, zoals een business plan scan. Daarnaast zal ze Nederland vertegenwoordigen in de Global Finale in Frankfurt van 27 tot en met 29 april 2017. Zij zal hier strijden voor de wereldwijde titel en nog een investeringsbedrag.

CloudCuddle staat nu één jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar zij zijn nu in totaal drie jaar bezig met dit bedrijf. De CloudCuddle is een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Het geeft ouders de vrijheid hun kind overal veilig te laten slapen. Buiten deze prijs om, heeft het bedrijf ook de ASN Bank wereldprijs 2016 gewonnen.

‘’Vanuit de ouderenzorg hebben wij veel de vraag gekregen dat zij met hetzelfde probleem zitten. Dus zodra ik fulltime in het bedrijf zit en deze versie loopt, zullen wij ons ook op deze variant richten.’’

Lotte heeft in haar master drie maanden fulltime stage gelopen bij een groeiende start-up en richtte zich daar op procestechniek. Zij bekeek hier hoe iedereen met elkaar communiceert. Bij de keuze van haar stage heeft ze wel rekening gehouden met CloudCuddle, zo kon zij zien hoe alles loopt bij een andere groeiende start-up.

article.title