‘’Door mijn stage kwam ik erachter wat ik juist niét wil later’’

Door Amber Ebens - 9 Maart 2017 09:17 - 4226 vertoningen

Linda de Munck is nu ruim 4 jaar actief op YouTube en heeft daarmee een bereik opgebouwd van over de 30.000 abonnees. Wij spraken YouTuber Linda over haar opleiding en ervaring met stage lopen.

Studie
Linda studeert Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs, ook wel HTRO of Toerisme Management genoemd. ‘’Ik hou veel van reizen en van het ontdekken van nieuwe culturen. Voor deze opleiding krijg je de titel Bachelor of Business Administration, hetzelfde als andere Business Studies. Het enige verschil is, is dat deze opleiding wordt toegepast op de Toerismebranche, het is veel meer service-gericht. Management en marketing staan heel erg centraal.’’ Doordat zij een Bachelor of Business Administration behaald kan zij later nog alle kanten op. ’’Ik wil niet per se in het toerisme werken, ik wil creatief bezig zijn en mijn eigen ding doen doordat ik freelancer ben.’’

Minor
Linda heeft in haar derde studiejaar 5 maanden in Praag gewoond om daar haar minor te volgen. Zoals zij zelf zei, was dit ’lang leven de lol’. Op haar YouTube-kanaal heeft zij de dagelijkse vlogs staan van haar periode in Praag. Ze heeft haar minor geregeld via het Erasmus programma bij haar op school. Haar school regelde alles en uiteindelijk ging het contact via haar. Voor meer informatie over het Erasmus programma, neem een kijkje op de volgende site: http://www.erasmusbeurs.nl/erasmus-programma/

Stage
Na haar minor is Linda fulltime stage gaan lopen voor 20 weken. Zij liep haar stage bij een online Touroperator, genaamd bebsy.nl. Linda was werkzaam op de afdeling marketing. Zij ging hier aan de slag met Google Analytics en beheerde de Facebook-pagina. Zij was hier de assistent van de marketing manager. Toen ik vroeg of zij door haar stage weet wat zij later wil doen, kreeg ik het volgende antwoord: ‘’Ik wilde dat eerst wel doen, ik vond marketing altijd al interessant. Ik dacht goh, dit zou hem best weleens kunnen worden. Daarom ben ik deze stage gaan lopen. Maar ik weet absoluut zeker dat ik dat totaal niet wil doen.’’

‘’Ik dacht goh, dit zou hem best weleens kunnen worden’’

Linda heeft geen afstudeerstage in haar studie en haar enige stage was dan ook bij de Online Touroperator. Het liefst had ze twee keer 10 weken stage gelopen in plaats van één keer 20 weken. ‘’Ik merkte dat ik het na 10 weken wel had gehad.’’

‘’Ik heb mijn stage gevonden via een stagebank, maar dit is minder voor mij weggelegd. Het is heel makkelijk te vinden, maar ik ben liever creatief en origineel en ga voor een open sollicitatie. Wees overtuigd van jouw sterke kanten en geef bij je sollicitatie aan wat je kan en waarom jij in die functie past.’’

YouTube
Bij elk bedrijf en elke functie komt haar YouTube-kanaal goed van pas. Hiermee toont ze aan dat ze veel ervaring heeft met social media en dat ze weet hoe je een bereik kan creëren. ‘’Ik merkte vooral dat ik dat formele in het bedrijf saai vond, in de zin van de hele dag op kantoor zitten. YouTube is een hele innovatieve manier van met online marketing bezig zijn.’’

Tips voor het studeren
Linda probeert op haar YouTube kanaal (toekomstige) studenten te helpen door haar ervaring te vertellen. Benieuwd naar deze video’s? Bekijk de onderstaande links.

Tips voor studeren aan het HBO

Tips voor studeren in het buitenland

article.title