10 stedentips voor leuke dagjes weg

Door Amber Ebens - 12 April 2017 08:52 - 4451 vertoningen

Als student moet je natuurlijk optimaal gebruik maken van je studenten-ov. Per stad hebben wij een paar leuke hotspots voor je uitgezocht!

#1 – Amsterdam
De stad waarin je het meest kan ondernemen is natuurlijk Amsterdam. Je kan lekker de stad in gaan om te shoppen of wat cultuur snuiven in het Rijksmuseum of Anne Frank huis. Met mooi weer is het ook leuk om te picknicken in het Sloterpark, Rembrandtpark of Vondelpark.

#2 – Den Haag
De meesten mensen denken bij Den Haag meteen aan Scheveningen en dus het strand. Maar je kan nog veel meer ondernemen in Den Haag. Je kan Nederland in het klein bekijken in Madurodam, doet kennis op in het Museon of je bezoekt het Omniversum en bekijkt een film op een gigantisch koepelscherm.

#3 – Utrecht
Utrecht, de leukste studentenstad van Nederland. Naast dat je ’s avonds leuk kan uitgaan in Poema, Pakhuis, Stairway to Heaven en Tivoli, kan je overdag ook leuke activiteiten ondernemen. Zo kan je de Domtoren beklimmen, waterfietsen en kanoën in de grachten en rondwandelen in de Botanische Tuinen.

#4 – Maastricht
Maastricht is een van de meest gezellige steden uit Nederland. Rond het Vrijthof in de stad heb je allemaal leuke winkeltjes en restaurantjes. Dichtbij het Vrijthof is de Markt, een groot plein dat grenst aan het Stadshuis waar allemaal andere winkels en terrasjes te vinden zijn. Kortom, voor het ultieme buitenland gevoel moet je even een bezoekje nemen aan Maastricht!

#5 – Rotterdam
Bij Rotterdam denk je natuurlijk direct aan de haven, maar je kan ook op de pannenkoekenboot over de Maas varen en onbeperkt pannenkoeken eten. Is de pannenkoekenboot niets voor jou? Niet getreurd! Je kan ook nog meegaan met de Splashtours, deze gaat over de Maas naar mooie plekjes in Rotterdam en maakt af en toe een duik in de Maas. Bekijk je toch liever Rotterdam vanuit de hoogte? Dat kan! Vanuit de Euromast kan je Rotterdam op 185 meter hoogte bekijken.

#6 – Groningen
Aan Groningen zal je niet snel denken wanneer je denkt aan een leuk dagje weg. Maar je kan een bezoekje brengen aan het Groninger Museum en Zeehondencentrum Pieterburen. Wanneer je dit hebt gedaan, is het altijd leuk om even de stad te bekijken en hier te shoppen. ’s Avonds hoef je je ook niet te vervelen, want Groningen is dé studentenstad van het noorden en heeft genoeg cafeetjes.

#7 – Breda
In Breda heb je zat te beleven. Je kan varen en kanoën over de singels van Breda, wandelen door het Mastbos of een avondje er op uit in het Chassé Theater. Wat ook onmisbaar is aan je dagje in Breda, is een bezoek aan de Grote Kerk, deze stamt af uit de 15e eeuw en heeft een cultuurhistorisch verleden.

#8 – Haarlem
Haarlem staat bekend om al zijn hofjes, het oudste hofje van Nederland ligt in Haarlem en stamt af uit 1359. Naast de hofjes, telt Haarlem ook veel musea zoals het Frans Hals Museum. Wanneer je dit allemaal niet ziet zitten, kan je ook de stad in gaan om lekker te shoppen. Maar let op de terugweg nog wel even op het station, want dit is een van de oudste stationshallen in Nederland.

#9 – Den Bosch
We kennen hem waarschijnlijk allemaal.. de Bossche Bol! Dit is al #1 reden om een bezoekje te brengen aan Den Bosch. De Bosschenaren zelf zijn er waarschijnlijk ook gek op, aangezien in de woonwijk Maaspoort allemaal bolwoningen staan, geïnspireerd door de Bossche Bol. Naast de Bossche Bol en het grote centrum, kan je ook een boottocht maken over de Binnendieze, het waterstelsel van Den Bosch. Toch liever iets actiefs doen? Neem dan een bezoekje aan Sportiom, waar je kan zwemmen, schaatsen, lasergamen en fitnessen.

#10 – Alkmaar
Alkmaar is een historische stad waar je mooi doorheen kan wandelen en kan winkelen. Daarnaast heb je mooie hofjes en kan je varen over de grachten. Een bekende activiteit in Alkmaar is de kaasmarkt met allemaal leuke kraampjes op het Waagplein. Heb je Alkmaar gehad? Dan kan je nog een klein stukje verder reizen naar Egmond- of Bergen aan Zee voor een mooie afsluiting van je dag aan het strand!

article.title