15 herkenbare dingen tijdens tentamenperiodes

Amber Ebens - 3 April 2017 09:14 - 4353 vertoningen

Voor de meesten is de tijd van het jaar weer aangebroken... de tentamenweek. Lees verder en bekijk 15 punten die je vast zal herkennen.

1. Afleiding
‘’Jeetje, wat een leuk pennenbakje heb ik op mijn bureau... hé wat een mooie vogel die langs vliegt!’’ Opeens is alles interessant, behalve je studiestof. Wanneer je je echt niet kan concentreren kan je altijd proberen of de bibliotheek misschien voor jou werkt.

2. Je outfit
Je normaal aankleden in een tentamenperiode? No way! Dat kost té veel tijd. De meeste studenten lopen lekker in een joggingspak de bibliotheek binnen en een bad hair day maakt ze ook niet meer uit. Je moet tenslotte al je tijd in het leren stoppen, toch?

3. Netflix-verslaving
‘’Oké, nog één aflevering!’’ zeg je voor de vierde keer tegen jezelf. Om over te stappen van Netflix naar je boeken is ook een erg grote stap.

4. Social media
Je bent meer aan het delen op social media dat je aan het leren bent, dan dat je daadwerkelijk ook aan het leren bent. Want ja, iedereen moet natuurlijk weten hoe zielig je bent in de tentamenperiode.

5. Ezelsbruggetjes
De meest vreemde ezelsbruggetjes of er zelfs een liedje van maken, ja, jij bent niet de enige die dit doet. Al zullen mensen misschien wel een beetje raar opkijken als jij tijdens je tentamen al neuriënd en klappend een lijstje aan het opdreunen bent.

6. Hetzelfde ritme
Je gehele tentamenperiode zit je in hetzelfde ritme: slapen, eten, leren, eten, leren, eten, slapen. Ja, tentamenperiodes zijn soms erg zwaar..

7. Surveillanten
Sommige surveillanten zijn aardige schattige oudjes, maar sommige halen het bloed onder je nagels vandaan. Zij lijken soms nog meer gestrest te zijn dan jijzelf. ‘’HENK, DEEL JIJ VERSIE 1 UIT, DAN DOE IK VERSIE 2!’’ Of wanneer jij eindelijk met volle focus je tentamen maakt ‘’ER IS EEN HALF UUR VOORBIJ!’’. Heel leuk die surveillanten, maar een beetje rust zou wel fijn zijn.

8. Pennen in overvloed
Je pen zal maar op raken tijdens je tentamens en dat je dan vervolgens in de stilte heel awkward aan de surveillant een pen moet vragen. Nee, dat zal jou niet overkomen!

9. Last-minute learning
Iedereen heeft wel iemand in de klas die 1 minuut voor het tentamen nog even alle stof gaat herhalen, maar die stof heb jij nog nooit van je leven gehoord. Dag vertrouwen in het tentamen!

10. Het zoeken van een mede-lotgenoot
En dan is het zo ver… je hebt je tentamen voor je en je hebt het idee dat je er niks van snapt. Om toch even de bevestiging te zoeken dat jij niet de enige bent met dit gevoel, ga je maar oogcontact zoeken met klasgenoten. De blik die jullie elkaar geven en dat ongemakkelijke lachje is voor iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt herkenbaar, één geruststelling: je hebt in ieder geval iemand die mee gaat naar de herkansing!

11. Telefoons uit
‘’Kan iedereen zijn telefoon op stil zetten of uit doen?’’ je hoort het de surveillant weer zeggen. Maar er zit altijd wel iemand in de tentamenzaal die dat alsnog vergeten is. Heel leuk die ringtone, maar je kan er maar beter voor zorgen dat je telefoon uit staat.

12. Oogcontact met de surveillant
Tijdens je tentamen ben je een beetje om je heen aan het kijken om na te denken en plots kijk je de surveillant aan. Stress! Straks denkt hij nog dat je afkijkt. Dus ga je een overdreven bedenkelijk gezicht opzetten zodat je hem er van kan overtuigen dat je echt aan het nadenken bent.

13. De eerste die weg gaat
Wanneer de eerste persoon al na een halfuur de zaal verlaat gaan er veel gedachtes door je hoofd. ‘’Ben ik nou zo sloom? Heeft hij zo goed geleerd dat hij alles wist? Is het tentamen zo makkelijk? Of wist hij gewoon juist niets?’’ Niks aan de hand en rustig verder gaan op je eigen tempo!

14. De mensen die niet hebben geleerd
‘’Ik had echt niet geleerd en het ging zóóó slecht, dit wordt echt een 1!’’ Maar zodra de cijfers online staan, heeft deze persoon altijd alsnog een 8. Ugh..

15. Een 5.4..
No caption needed, dit is het meest erge cijfer dat je kan krijgen. Wat als je nou 10 minuten langer had geleerd.. Niet over na denken en de herkansing knallen!

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons