Historie

Sinds de oprichting in 1998 is Stageplaza uitgegroeid tot een ambitieuze onderneming met meer dan 40 werknemers. Stageplaza is marktleider op het gebied van online bemiddeling tussen werkgevers en stagiaires. Stageplaza is op het gebied van stages en stageontwikkeling dƩ gespreks- en adviespartner bij multinationals, Rijksoverheid en gemeenten. Ook zijn diverse werkgevers-, werknemers- en bedrijfsorganisaties zoals Vakbond de Unie, CNV Jongeren, Kamer van Koophandel, MKB Servicedesk en VNO/NCW bij het netwerk aangesloten. Stageplaza heeft in samenwerking met de Europese Unie en met buitenlandse partners ook de mogelijkheden voor buitenlandse stages vergroot.

Hieronder vindt u de belangrijkste ontwikkelingen betreffende Stageplaza.

1998

Gijs Bodenstaff en Thijs Sins richtten Stageplaza op uit onvrede met de inefficiƫnte manier waarop hogescholen en universiteiten tot dan toe stages regelden. Dat daar vraag naar is blijkt snel: binnen enkele maanden meldden zich honderden bedrijven en stagiaires.

2001-2004

Stageplaza groeit in populariteit en gaat samenwerkingsverbanden aan met onder meer De Zaak, Intermediair en diverse Nederlandse gemeenten.

2005

Stageplaza zet in samenwerking met het Leonardo da Vinci fonds Europlacement.com op: de eerste Europese Stagebank. Ook in Italiƫ, Groot-Brittaniƫ en Portugal introduceert Stageplaza dergelijke Stagebanken. Het gevolg is dat een stage in andere Europese landen voortaan veel gemakkelijker geregeld kan worden.

2006

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam wordt door Stageplaza Stagebank Amsterdam voor de regio opgezet.

2007

Na Europa volgt de rest van de wereld. Stageplaza zet de wereldwijde Stagebank Globalplacement.com op en krijgt voet aan de grond in Indonesiƫ, Canada, Maleisiƫ, Pakistan en CuraƧao. Ook wordt de Maatschappelijke Stagebank opgericht. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

2010

Stageplaza wordt overgenomen door mede-eigenaar Rob Kriegsman en verhuist naar Culemborg.

2011

Zusteronderneming Young Ambitious Professionals wordt opgericht en werkt nauw samen met Stageplaza om afstudeerders te voorzien van een vaste baan en werkgevers te voorzien van Young Professionals. Ook wordt een oude dienst geherintroduceerd: Stagemanager, uw persoonlijke manager die het gehele werving en selectie traject van stagiairs voor u uit handen neemt.

2012

Stageplaza lanceert haar nieuwe website. De nieuwe website is voorzien van een geheel nieuw ontwerp en nieuwe functionaliteiten die de bemiddeling tussen stagiairs en stages nog beter maakt. Ook is het matching systeem volledig herzien waardoor werkgevers en studenten nu altijd de beste resultaten krijgen.

2013

Stageplaza verbeterd haar website in alle opzichten: verbeterd design, uitgebreide informatievoorziening en verbeterende zoek- en matchfunctie van stages en stagiairs. De nieuwe intuĆÆtieve interface maakt de bemiddeling ongelooflijk leuk en eenvoudig.