Partners

Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam

Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam

Uit onderzoek van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam blijkt dat stagiairs geregeld moeite hebben bij het vinden van een stageplaats. Veelgehoorde klachten gaan over hardnekkige vooroordelen bij werkgevers over afkomst en godsdienst. Minder bekend is dat stagiairs ook om andere discriminatoire redenen door werkgevers worden geweigerd zoals handicap, geslacht of leeftijd.

http://www.mdra.nl/

Handicap + Studie

Handicap + Studie

Handicap + studie, expertisecentrum voor onderwijs en handicap, stimuleert dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in de opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs. Een stage is een belangrijk onderdeel voor deze studenten, zeker ook richting arbeidsmarkt. Handicap + Studie heeft daarom een stagewijzer en een stagehandboek ontwikkeld voor studenten en stagebedrijven.

http://www.handicap-studie.nl/

LSVb

LSVb

De LSVb is een federatie van twaalf lokale studentenvakbonden. De Landelijke Studenten Vakbond zet zich dagelijks in voor de belangen van de Nederlandse student. Op de site kun je informatie vinden over verschillende zaken die je aangaan als student, en leggen ze uit wat zij direct voor je kunnen betekenen.

http://www.lsvb.nl/

Interstedelijk Studenten Overleg

Interstedelijk Studenten Overleg

Het ISO is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de algemene belangen van ruim 460.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Stageplaza.nl werkt regelmatig met het ISO samen om problemen rondom stage lopen boven water te halen en vervolgens bespreekbaar te maken.

http://www.iso.nl/

Zinnige Zaken

Zinnige Zaken

Sinds december 2007 heeft Zinnige Zaken in samenwerking met Stageplaza een nieuwe stagebank ontwikkeld: www.ZinnigeStages.nl. ZinnigeStages.nl is de online stagebank die goede doelen, non-profit organisaties en bedrijven met duurzame ambities koppelt aan studenten met een maatschappelijk verantwoorde drive! Op de site zijn alle soorten stages te vinden op MBO, HBO en WO gebied voor alle opleidingen in Nederland. Door een Zinnige Stage kun je al tijdens je studie een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Schrijf je in en kijk wat jij kan betekenen!

http://www.zinnigezaken.nl/

MKB Servicedesk

MKB Servicedesk

MKB Servicedesk is hét ondernemersplatform van Nederland. Wij geven snel, betrouwbaar en persoonlijk antwoord op al je ondernemersvragen. Met een uitgebreid netwerk van specialisten bieden wij MKB ondernemers op maat gemaakte oplossingen. Samen met Stageplaza.nl heeft MKB Servicedesk dé stagebank voor het MKB opgezet. Bedrijven én studenten kunnen zich hier inschrijven, zoeken in de database en direct reageren op vacatures of profielen.

http://www.mkbservicedesk.nl/

Team Stages

Team Stages

TEAMstages is een stagebureau, opgericht door Joop & Janine van den Ende en het ROC van Amsterdam, om voor studenten superleuke en leerzame stageplaatsen in teamverband aan te kunnen bieden. TEAMstages werkt samen met topbedrijven als KPN, de KRO, de Postcode Loterij, Schiphol en het Olympisch Stadion.

http://www.teamstages.nl/

Nationale Beroepengids

Nationale Beroepengids

Sinds eind 2010 is NationaleBeroepengids.nl Stageplaza's exclusieve partner op het gebied van beroepsinformatie. Via allerlei informatieve kanalen op de website van StagePlaza kunnen onze bezoekers meer informatie vinden over beroepen, beroepskeuze salarissen, vacatures en meer. Deze informatie is afkomstig van NationaleBeroepengids.nl, de marktleider op het gebied van informatie over beroepen.

http://www.nationaleberoepengids.nl/