Van product owner tot community builder of marketeer stagiair gezocht!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Van product owner tot community builder of marketeer
  • Wanneer
    Ingetrokken 12 - 24 weken 16 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage Meewerkstage
  • Salaris
    Bespreekbaar
    Als non-profit organisatie is het niet mogelijk om aan erg hoge stagevergoedingen tegemoet te komen. Echter vinden we het wel belangrijk dat een stagiair een beloning krijgt voor het geleverde werk en ligt de indicatie rond €250/maand, afhankelijk van je leeftijd en gewerkte uren.
Taakomschrijving

Stichting dit bedrijf is een non-profit organisatie en voorziet lokale, verse en betaalbare groente, fruit en kruiden voor gezinnen met een kleine portemonnee in Amsterdam en omstreken. Door de voedselketen zo kort mogelijk te houden zetten wij niet alleen in op armoedebestrijding, gezondheidsbevordering, maar eveneens op een duurzame voedselproductie. Bovendien zorgen wij dankzij onze vrijwilligersorganisatie voor re-integratie in de maatschappij.

De producten komen rechtstreeks van boeren uit de Flevopolder en Amsterdam en worden geleverd aan sociale voedselinitiatieven (B2B) en/of opgehaald door individuele huishoudens (B2C). Zo is er een korte keten tussen boer en consument. Lokaal, vers, gezond én betaalbaar.  

De stichting is ontstaan aan het begin van de Coronapandemie. Het is de ambitie om de komende maanden de reorganisatie van de stichting volledig door te voeren naar een B2B aanpak met als extra activiteit het bedienen van de individuele huishoudens. Daarnaast is de stichting aan het opschalen naar Friesland, wat nieuwe kansen met zich meebrengt.

Werkzaamheden

Ben jij op zoek naar een leuke, leerzame en uitdagende stage met maatschappelijke impact? Dan is dit bedrijf dé plek voor jou! dit bedrijf is een start-up die is ontstaan in samenwerking met externe partijen zoals de Rabobank, Vereniging Flevofood en gemeente Amsterdam. 

Je bent breed inzetbaar binnen de organisatie. We zijn een start-up, dat betekent dat er heel veel te doen is, op allerlei fronten. We zullen jouw opleiding vormgeven binnen dit bedrijf en gaandeweg kun je uitvinden welke richting je verder wilt uitgaan.

Wat kan je tijdens je stage doen:

  • Community building

De verbinding met de doelgroep en de vrijwilligers (vaak zelf ook uit de doelgroep) is heel belangrijk voor dit bedrijf. Nu willen we naast deze verbinding dat dit bedrijf ook ècht gaat leven binnen de doelgroep. Om zo’n community op te bouwen moeten we in de ‘haarvaten’ van de samenleving zien te komen. Je kunt vanuit jouw functie contact zoeken met wijk- en buurthelden en andere sleutelfiguren. Met hen kun je kijken naar wat de doelgroep nodig heeft en hoe je hen het beste kunt bereiken. 

  • Klantactivatie/marketing

Steeds meer en meer Amsterdammers ontwikkelen een kleine of lege portemonnee, mede door de inflatie. Op dit moment bereiken we daar nog maar een klein gedeelte van en zouden we meer mensen kunnen helpen bij het aankopen van gezonde voeding. Verder bestaan er veel sociale initiatieven die de doelgroep al goed weten te bereiken en voedselpakketten/maaltijden aanbieden. Om deze nieuwe klanten, zowel op B2B als B2C vlak, te bereiken, moeten we verschillende acties bedenken die aansluiten op de doelgroep. Jij zult meedenken met deze acties vanuit jouw opleiding en ervaring. Denk zowel aan offline als online marketing; het bekendmaken van dit bedrijf tijdens activiteiten met de doelgroep, flyeren, content schrijven voor social media, nieuwsbrieven opstellen etc. 

  • Product Owner & gezondheidsbevorderaar

Ligt gezonde, lokale en/of vegetarische voeding binnen jouw interessegebied en wil je je graag verdiepen in het assortiment? Dat kan. Je kunt mee helpen beslissen welke groente, fruit en kruiden de gezinnen kunnen bestellen. Verder kun je hen bewust maken wat gezonde voeding is door informatie te verstrekken over de producten of gezondheidsbevorderende activiteiten te organiseren om hen de vaardigheden mee te geven hoe ze gezond kunnen eten.

Er zijn bijgevolg veel mogelijkheden waarin jij je kunt verdiepen en we geven jou de vrijheid in het uitdenken en uitvoeren van jouw ideeën.

Gewenste profiel

Je hebt affiniteit met thema’s zoals kansarmoede, gezonde voeding, innovatie en marketing en verder:

  • Heb je een HBO of WO opleidingsniveau
  • Ben je een creatieve denker en communicatief ingesteld
  • Ben je flexibel
  • Heb je het vermogen tot samenwerken met collega’s binnen een team, maar ook met externe partners.

Wat bieden wij

We bieden een stageplek voor 16-40 uur in de week en je kunt aansluiten wanneer je wilt. Daarnaast is er een stagevergoeding beschikbaar, afhankelijk van je leeftijd en gewerkte uren.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Non-profit
  • Micro (1-9)
  • Amsterdam, Nederland