Stage Marketing en E-commerce bij online platform (remote)

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagiair Marketing en E-commerce
 • Wanneer
  Ingetrokken 10 - 26 weken 24 - 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Meewerkstage
 • Salaris
  Bespreekbaar
  De stagevergoeding is op basis van ervaring, expertise en beschikbaarheid.
Taakomschrijving

Werk standaard vanuit huis (remote) of 1 dag per week op kantoor in Amsterdam of Utrecht

Wat is dit bedrijf?

In het kort zijn we een soort Tinder voor wensouders, maar dan veel uitgebreider.
Als je een kinderwens hebt kun je via dit bedrijf een donor of co-ouder vinden waarmee je een gezin kunt stichten. Met deze persoon heb je dan geen romantische relatie. Zo kun je ook als single of gay (koppel) op een moderne wijze invulling geven aan jouw kinderwens, op de manier die passend is voor jou of jullie.  

Via ons matchmaking platform verbinden, informeren en verwijzen wij wensouders en bekende donoren met als doel op een persoonlijke, transparante en weloverwogen manier een gezin te stichten. Zo begeleiden we hun digitale reis voor het vervullen van hun kinderwens.  

Wij zijn een sociale onderneming met een consument gefocust platform binnen het domein van vruchtbaarheid in de gezondheidszorg. We bieden lidmaatschappen en aanverwante diensten aan wensouders aan in Nederland en België.   

dit bedrijf kent sterke groeicijfers in ons thuisland Nederland en is in 2020 in België gelanceerd, waar wensouders ons ook goed weten te vinden. Voor bekend (niet-anoniem) donorschap zijn wij hét alternatief voor vruchtbaarheidsklinieken, waar een (donor)kind pas vanaf 16 jaar identificerende persoonsgegevens van de donor mag opvragen en de donor onbekend is voor een wensmoeder. Wij vinden een zogenaamde gekende of niet-anonieme donor veruit het beste alternatief, voor zowel wensouder(s), als voor de donor en uiteraard het kind zelf. Elk kind heeft er recht op om vanaf de geboorte te weten wie haar of zijn biologische vader is, dat is ons uitgangspunt. 

dit bedrijf is een social enterprise die zeer missie-gedreven denkt, werkt en doet. Ons doel als organisatie is dat bekend donorschap in 2030 een bekende en gangbare wijze is in tenminste 5 landen! Ons ontmoetingsplatform telt al meer dan 50.000 inschrijvingen en heeft een grotere kwaliteit van leven geschonken doordat er al vele honderden baby's zijn geboren bij mensen die elkaar hebben ontmoet via dit bedrijf. Het is nu tijd om onze impact verder te vergroten in onze thuismarkt Nederland en in België.

Werkzaamheden

Je bent onderdeel van het core team van dit bedrijf, oprichter Karin en Chief business development Ronald. Voor het realiseren van verdere groei in Nederland en België zul je vooral vooral samenwerken met Ronald en mogelijk nog een andere stagiaire. Samen bepalen jullie tactieken voor groei en succes en werk je aan je doelen en KPIs. Voor de inspanningen gericht op zowel Nederland als België geldt dat je vooral de verdere groei (primair het aantal leden en omzet) zal bevorderen door het genereren van publiciteit voor het vergroten van onze naamsbekendheid. Dat we in toonaangevende media komen waar onze doelgroepen vertegenwoordigd zijn, zoals onlangs in Nederland via een artikel op .

Je focus ligt vooral op de volgende activiteiten:

 • het meehelpen en opzetten van e-mail- en SMS-campagnes
 • het meten en optimaliseren van de resultaten van campagnes
 • Het genereren van een buzz rondom dit bedrijf, het bereiken van de pers/media om de naamsbekendheid te vergroten. Het aanschrijven van blogs en media die zich richten op onze doelgroep met als doel publiciteit te genereren en een sterkere SEO positie te verkrijgen
 • het bevorderen van de verkoop van de OneWis Kompas diensten
 • het online benaderen van wensouders en donoren via ‘piggybacking tactieken' zodat zij een (gratis of betaald) profiel creëren op ons ontmoetingsplatform
 • het aangaan van win-win samenwerkingen (grotendeels via barter deals) met bestaande netwerken / coaches en communities van wensouders en donoren en het genereren van omzet via b2b partnerships
 • het vergroten van het aantal volgers/members social media
 • het opzetten en optimaliseren van Google Adwords campagnes (alleen als je hier ervaring mee hebt)
 • financieel-administratieve taken gerelateerd aan sales/omzet

Wij helpen je uiteraard bij een stap-voor-stap strategie en de inhoud van de teksten. Als Marketing en E-commerce stagiair werk je in een ondernemende omgeving vol toewijding met ervaren, zeer gedreven ondernemers en krijg je veel vrijheid om ideeën in te brengen en verder vorm te geven aan (optimalisatie van) jouw activiteiten. Je zult goed begeleid en gecoacht worden door vele jaren ondernemerservaring.

Gewenste profiel

 • je hebt een passie voor Marketing en Sales, als je bekend met Growth Hacking tactieken en experimenten is dat een pré
 • je bent handig met software tools (je beschikt over basisvaardigheden van Excel, Marketing en Mailchimp)
 • je hebt veel energie, hebt een proactieve houding, beschikt over sociale vaardigheden en deelt graag jouw ideeën en bevindingen.
 • affiniteit met 'modern ouderschap', 'regenboog gezinnen' en/of de LGBTQI community is een pré
 • je houdt van een dynamische werkomgeving, je bent nieuwsgierig en je bent leergierig
 • je spreekt vloeiend Engels en Nederlands
 • je schrijfvaardigheid in het Engels en Nederlands is uitstekend
 • je hebt ervaring met enkele van de vaardigheden genoemd bij ‘tag words’ hieronder 
 • je bent een geweldige teamspeler, maar kunt ook zelfstandig aan projecten werken

Tag Words

Online digitaal platform, E-commerce, Business development, Community development, HealthTech, Marketing en Communicatie, Growth hacking

Wat bieden wij

 • een unieke kans om nauw betrokken te zijn bij een doelgerichte sociale onderneming met een grote  positieve impact op vele levens
 • jouw kans om te ervaren hoe het is om als start-up uit te breiden naar het buitenland, in dit geval België (Vlaanderen)
 • leer en groei van twee oprichters/ondernemers met ruime ervaring, ook internationaal
 • je wordt onderdeel van het ecosysteem van sociale ondernemingen in Nederland en leert over die ecosystemen in België 
 • Je wordt gestimuleerd met veel tools voor persoonlijke en zakelijke groei en bent in staat elke dag te leren en te groeien
 • Je werkt standaard vanuit huis (remote), maar wij bieden regelmatig een prachtige co-workingplek voor maximaal 1 dag per week, wat voor jou het beste werkt
 • 24 - 40 uur/week
 • Stagevergoeding: afhankelijk van je ervaring en beschikbaarheid

Hebben we je enthousiast gemaakt? Mooi zo, dan vernemen we graag van je! Graag ontvangen we dan een e- mail met je CV van je, inclusief motivatiebrief waarin je vertelt waarom je goed bij ons past: support@onewish.nl. Wij gaan twee keer met je in gesprek en bij voorkeur bellen we met één van je laatste werkgevers.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

OneWish

OneWish

OneWish is het toonaangevende matchmaking platform dat wensouders en bekende spermadonoren verbindt, informeert en doorverwijst met als doel op een persoonlijke en transparante manier een gezin te stichten. Wij zijn een sociale onderneming met een consument gefocust platform binnen het domein van vruchtbaarheid in de gezondheidszorg. We bieden lidmaatschappen en aanverwante diensten (OneWish Kompas) aan wensouders aan in Nederland en België. Zo begeleiden we hun digitale reis voor het vervullen van hun kinderwens.

OneWish is een social enterprise die zeer missie-gedreven denkt, werkt en doet. Ons doel als organisatie is dat bekend donorschap in 2030 een bekende en gangbare wijze is in tenminste 5 landen! Ons ontmoetingsplatform telt al meer dan 50.000 inschrijvingen en heeft een grotere kwaliteit van leven geschonken doordat er al vele honderden baby's zijn geboren bij mensen die elkaar hebben ontmoet via OneWish.