Business Development- Onderzoeker Internationalisering

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
 • Wanneer
  September 2024 16 - 40 weken 20 - 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master
 • Stagesoorten
  Afstudeerstage Meewerkstage
 • Salaris
  € 500 per maand
  afhankelijk van aantal uur per week
Taakomschrijving

Onderzoek naar de Internationalisering van dit bedrijf Group BV voor de Productgroepen dit bedrijf2go, dit bedrijf4roofs, dit bedrijf10carpark

dit bedrijf Group BV, gevestigd in Delft, onderscheidt zich door de ontwikkeling van een revolutionair zonne-energie concept, speciaal ontworpen voor zwakke daken in Nederland en daarbuiten. Ons innovatieve, ballastvrije onderconstructiesysteem stelt ons in staat om deze daken efficiënt te benutten voor zonne-energie installaties. De visie van dit bedrijf is ambitieus: alle daken en parkeerterreinen voorzien van zonne-energie om zo de energietransitie te versnellen met behoud van de natuur.

Met succes hebben we ons dit bedrijf4roofs concept op de kaart gezet. Gebaseerd op dit succes, breiden we onze horizon uit met het oog op de transformatie van parkeerterreinen in duurzame energieopwekkers. Met de totale oppervlakte van alle parkeerterreinen in gedachte, zien wij een enorm potentieel voor grootschalige energieproductie. Ons innovatieve ontwerp voor zonnepanelen op parkeerterreinen vereist 50% minder steunpilaren dan traditionele systemen, wat onze propositie aan potentiële klanten aantrekkelijk maakt.

Voor de ambitieuze uitbreiding van dit bedrijf Group BV op internationaal niveau zoeken wij een gedreven onderzoeker. Dit onderzoek zal zich richten op de internationaliseringsmogelijkheden voor onze drie productgroepen: dit bedrijf2go, dit bedrijf4roofs en dit bedrijf10carpark. Het onderzoek omvat verschillende aspecten, waaronder:

Werkzaamheden

 • Marktonderzoeken uitvoeren: Je bent verantwoordelijk voor het identificeren en analyseren van internationale markten met het grootste potentieel voor onze producten. Dit omvat uitgebreid onderzoek naar marktpotentieel, klantbehoeften, en concurrentieanalyse.
 • Ontwikkelen van een go-to-market strategie: In nauwe samenwerking met de commercieel manager vertaal je jouw onderzoeksbevindingen naar een concrete go-to-market strategie. Jouw inzichten zullen de basis vormen voor onze internationale expansie, waarbij je focus ligt op het succesvol betreden van nieuwe markten en het genereren van nieuwe businesskansen.
 • Regulaties en partnerschappen: Onderzoeken van de lokale en internationale wetgeving en regelgeving omtrent zonne-energie en het identificeren van potentiële partnerschappen om onze internationale uitbreiding te faciliteren.
 • Genereren van inhoud en inrichten van tools: Je ondersteunt bij het ontwikkelen van de juiste content en internationalisering van interne tools zoals; productdocumentatie en projectprocessen tot marketingmaterialen en presentaties.

Gewenste profiel

 • Eindejaars HBO student met een studieachtergrond in Business, economie, sales of een vergelijkbare opleiding. 
 • Affiniteit met duurzame energie en de ambitie om bij te dragen aan de energietransitie 
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en bent in staat om markt- en concurrentieanalyses uit te voeren. 
 • Je hebt affiniteit met business development en sales, en bent gemotiveerd om nieuwe businesskansen te genereren. 
 • Je bent zelfstandig, proactief en hebt een hands-on mentaliteit. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Wat bieden wij

Je werkt vanuit Delft waar dit bedrijf op een innovatieve plek het kantoor en de productiehallen zijn gevestigd. In een oude fabriek is een uniek kantoor gebouwd waar je met een jong en dynamisch team samenwerkt. Een paar hallen verder wordt de onderconstructie geassembleerd en uitgeleverd. Het is een unieke plek in Delft waar je ook kunt padellen, boulderen, een biertje kunt drinken bij een lokale bierbrouwerij en lekker kunt eten. Vanaf de parkeerplek zie je het centrum van Delft liggen en ben je zo op de A4.

Je krijgt alles om jouw functie volgens eigen inzicht uit te voeren. Vertrouwen vanuit de commercieel manager om ideeën en eigen initiatief tot uitwerking te brengen. Denk aan korte lijntjes, veel eigen ruimte en verantwoordelijkheid, maar ook aan:

 • Een uitdagende stageplaats waarin je een bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst
 • De mogelijkheid om te werken in een innovatieve en groeiende organisatie
 • Begeleiding en ondersteuning bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Een gezellig en enthousiast team van professionals
 • Een stagevergoeding van €500,- per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Let op: voor deze stageplaats is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal vereist.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Rable

Rable