Redactionele stage bij Credits Media in Amsterdam!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Redacteur/journalist
 • Wanneer
  September 2024 12 - 24 weken 32 - 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Meewerkstage
 • Salaris
  € 350 per maand
  De redactie luncht gezamenlijk, gratis voor de stagiair(e). Reiskosten worden vergoed.
Taakomschrijving

Credits Media is een energieke uitgeverij van travel & lifestyle magazines.  Italië Magazine, het grootste en eerste travel & lifestyle magazine in Nederland, geldt als dé autoriteit op het gebied van reizen in Italië en de Italiaanse cultuur en levensstijl. Leven in Frankrijk is het grootste magazine over Frankrijk in Nederland. Hollands Glorie is een relatieve nieuwkomer die laat zien dat ook in eigen land veel moois te beleven valt. En dan zijn er nog de Duitstalige bladen van Credits Media, Frankreich Magazin en Italien Magazin, die zijn uitgegroeid tot de grootste titels over de favoriete vakantielanden van onze oosterburen.

Werkzaamheden

Als redactiestagiair(e) ondersteun je de redacties van de drie Nederlandse titels. Je zoekt zelf onderwerpen, stelt deze voor en leert er schrijven in de tone of voice van de verschillende titels. Je verzamelt informatie en bezoekt persbijeenkomsten, schrijft korte artikelen en - bij bewezen geschiktheid - ook langere artikelen, zoekt passend beeld en vraagt dit aan, brieft de vormgeving en onderhoudt contact met pr- en marketingafdelingen van bedrijven. Het bijhouden van de social media hoort ook tot de taken. Je zult alles leren over hoe een magazine tot stand komt, van de eerste redactievergadering tot de dag dat het blad naar de drukker gaat; redactie, sales, marketing en vormgevers werken allemaal op dezelfde afdeling dus je zult overal bij betrokken worden.

Gewenste profiel

 • Minimaal hbo werk en –denkniveau en/of opleiding Journalistiek
 • Goede kennis van Franse of Italiaanse taal is een pre
 • Uitstekende communicatieve en schrijfvaardigheden
 • Creatief en origineel
 • Accuraat en nauwkeurig
 • Hands-on-mentaliteit

Wat bieden wij

Wij bieden je een uitdagende stageplek met veel verantwoordelijkheid, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, internationale collega's, een lunch en een stagevergoeding.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Uitgeverij Credits Media

Uitgeverij Credits Media

Credits Media is de grootste uitgeverij van travel & lifestyle magazines in de Benelux. Met ons internationale team maken we Italië Magazine, Leven in Frankrijk, Hollands Glorie en de Duitse Italien Magazin en Frankreich Magazin. Daarnaast organiseren we events en geven we boeken, kalenders en agenda's uit. Kom jij bij ons aan het Westerpark in Amsterdam onze (digitale) redactie versterken?