MBO/HBO meewerkstage Sales in IJsselstein

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Sales / Junior Accountmanager (Stage)
 • Wanneer
  September 2024 10 - 20 weken 32 - 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  MBO niveau 4 HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Meewerkstage
 • Salaris
  Bespreekbaar
Taakomschrijving

Heb jij van nature een grote overtuigingskracht? En wil jij graag alle ins en outs leren van sales in een jong team? Dan hoor jij thuis in het team van dit bedrijf. Wij zoeken een stagiair die het leuk vindt om in de spannende wereld van eindexamenleerlingen te werken. Die de taal van jongeren spreekt, maar die ook gemakkelijk de switch kan maken naar een professionelere manier van communiceren. Daarnaast denk je natuurlijk graag mee over manieren waarop dit bedrijf nog meer kan betekenen voor scholen.

dit bedrijf is het snelst groeiende eindexamenplatform van Nederland. Dit bedrijf brengt online examentrainingen, samenvattingen en oefenboeken uit van de examenstof, heeft een eigen app en een kantoor in IJsselstein. Wij zetten iedere dag alles op alles om het leren voor middelbare scholieren makkelijker én leuker te maken. Onze manier van communiceren is jong en vlot. Dit bedrijf is opgericht in 2012 door drie studievrienden. Je komt dus terecht in een jong en enthousiast team.

Dit ga je doen

Wat maakt dit bedrijf nou zo handig voor mijn eindexamenleerlingen? Waarom zijn de samenvattingen van dit bedrijf beter dan onze huidige boekjes en hoe kan ik de ExamenChallenge eigenlijk inzetten? Als Sales Representative geef jij antwoord op dit soort vragen. Jij bent, zowel telefonisch, via e-mail als in het echte leven, een belangrijk aanspreekpunt voor onze zakelijke klanten: voornamelijk docenten, teamleiders en sectieleiders binnen middelbare scholen. Je geeft informatie, beantwoordt vragen en zorgt ervoor dat klanten altijd met een positief gevoel het gesprek verlaten. Je bedenkt daarnaast nieuwe manieren om scholen kennis te laten maken met de leermiddelen van dit bedrijf en zet je in om scholen zo goed mogelijk te helpen bij hun keuze. Verder heb je de belangrijke taken om onze contactenlijst goed bij te houden, afspraken in te plannen voor onze salesmanager en ervoor te zorgen dat alle gegevens van onze klanten up-to-date zijn.

Zo ziet jouw dag eruit

Als je ’s morgens op kantoor komt, drink je eerst koffie. Of thee, als je dat lekkerder vindt. Samen met Gui, Richard, Jowi, Winston, Jorien, Sasja, Kaj, Inge en Eva neem je kort de dag door. Je opent de mailbox en kijkt welke vragen van onze zakelijke klanten het eerst beantwoord moeten worden. Het schooljaar is net begonnen, dus veel scholen zijn erg benieuwd naar de mogelijkheden die dit bedrijf te bieden heeft. Je staat ze met plezier te woord! Tegen een uur of elf bekijk je samen met onze salesmanager de resultaten van de mailings die er op de voorgaande dag uit zijn gegaan. Er zijn veel enthousiaste reacties en een aantal scholen zou graag samples van onze samenvattingen willen ontvangen, dus stuur je deze zo snel mogelijk op!

Na de lunch staat er een salesgesprek op de planning bij een middelbare school in de buurt. Je bedenkt samen met onze salesmanager een plan van aanpak en bespreekt wat de mogelijkheden zijn. Je leest je goed in en pakt het mailcontact van de afgelopen dagen er nog eens bij. Daarin lees je dat deze teamleider erg graag de samenvatting biologie havo wilde zien, waarna je snel nog een extra sample meepakt. Tijdens het salesgesprek bespreken jullie de mogelijkheden die dit bedrijf te bieden heeft en neem je eventuele vragen van de klant weg. Aan het einde van de dag keren jullie samen terug naar kantoor, waar jullie nog even terugblikken op het gesprek. Hebben wij de best mogelijke oplossing geboden? Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Hoe gaan we het gesprek opvolgen? Na een tijdje besluiten jullie dat het mooi is geweest. Morgen weer een dag!

Werkzaamheden

 • Administratieve saleswerkzaamheden
 • Zakelijk contact met klanten via e-mail of telefonisch
 • Salesgesprekken op locatie

Gewenste profiel

 • Tweede-, derde- of vierdejaars MBO/HBO student junior accountmanager, communicatie of commerciële economie
 • Enthousiast en leergierig
 • Communicatief vaardig in Nederlands woord en schrift
 • Creatief
 • Klantgericht
 • Je durft op mensen af te stappen
 • Een prettige telefoonstem

Wat bieden wij

 • Een passende stagevergoeding
 • Goede begeleiding van een ervaren salesmanager
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
 • Een jong, informeel team met ruimte voor gezelligheid
 • Een goed bereikbare werkplek

Interesse?

Stuur ons jouw CV met motivatiebrief naar info@examenoverzicht.nl.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht helpt leerlingen slagen voor het eindexamen op de middelbare school. Dit doen we door online examentrainingen, samenvattingen en oefenboeken aan te bieden voor het eindexamen van alle vakken en alle niveaus (VMBO, HAVO, VWO). We zetten ons elke dag in om onze producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Alles om ervoor te zorgen dat we nog meer leerlingen helpen slagen voor het eindexamen.