Leer alles over het communicatievak!- meeloopstage HBO/WO - stagevergoeding 749 euro per maand

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stagiair communicatie (2 stageplaatsen beschikbaar)
 • Wanneer
  September 2024 12 - 30 weken 32 - 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Meewerkstage
 • Salaris
  € 749 per maand
  Stagevergoeding is bij fulltime (5 dagen per week). Als je minder uren werkt gaat de stagevergoeding omlaag.
Taakomschrijving

Impact maken op de gezondheid, zorg en welzijn met jouw communicatieaanpak. Dat staat centraal in de rol van communicatieprofessional bij dit bedrijf. Je krijgt daarbij alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en wordt begeleid door ervaren communicatieadviseurs die jou alle ins en outs van het vak kan bijbrengen. Je staat zelf aan het stuur van je eigen ontwikkeling.

Werkzaamheden

Je komt werken in een breed ontwikkeld en gedreven team, waar zeker ook oog is voor jou als persoon. Doordat er meer dan 15 communicatiedeskundigen werken binnen het team met ieder een eigen expertise, heb je de mogelijkheid om mee te lopen in verschillende functies, zodat je kan ontdekken waar je interesses en kwaliteiten liggen. Samen met je collega’s werk je aan diverse communicatieprojecten. De ene dag ben je bezig met het schrijven van berichten voor ons intranet en de andere dag schrijf je mee aan een (strategisch) communicatieplan of help je mee met het organiseren van een bijeenkomst of evenement. Kom je er even niet uit? Jouw collega’s staan altijd klaar om je te helpen.

Enkele voorbeelden van waar je mee aan de slag gaat zijn, afhankelijk van jouw eigen ontwikkelwensen:

 • Meewerken aan ons relatiemagazine Impuls
 • Meedraaien met de webmasterdiensten, zij zorgen dat onze online communicatie vlekkeloos verloopt door te reageren op online vragen en content te publiceren van onze communicatiecollega’s
 • Meedenken en uitwerken onboarding programma voor nieuwe communicatiedeskundigen binnen dit bedrijf
 • Helpen bij het opzetten van huisstijl trainingen
 • Als rechterhand van onze corporate woordvoerder in de gaten houden wat er ‘buiten’ speelt en samen met hem nadenken over strategieën om dit aan te pakken.
 • Schrijven van teksten voor website en/of intranet
 • Meedraaien met project hoe we als dit bedrijf ons beter kunnen profileren op een aantal maatschappelijk relevante onderwerpen
 • Helpen met de voorbereidingen voor een professioneel reputatieonderzoek

Gewenste profiel

Je bent een 3e of 4e jaars communicatiestudent (HBO of WO) en op zoek naar een uitdagende meewerkstage. Je bent minimaal 3 tot 6 maanden beschikbaar voor minimaal 3 dagen per week. Je weet van aanpakken en schrikt niet van verantwoordelijkheden. Je kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en gaat een uitdaging niet uit de weg. Je hebt een vlotte pen, weet veel van het inzetten van media en je wilt graag leren en ontwikkelen in de praktijk. Je gaat zelfstandig aan de slag, maar bent ook een teamplayer.

Deze competenties passen bij je:

 • creatief, betrokken, flexibel en stressbestendig
 • je bent een kei in plannen, organiseren en het stellen van prioriteiten

Tot slot herken jij jezelf in onze kernwaarden: zorgvuldig, toegankelijk, initiatiefrijk en verbindend.

Wat bieden wij

Een communicatiestagiair kan bij ons rekenen op een afwisselende stage met ruimte voor eigen inbreng. En dat binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. Onze organisatie kenmerkt zich door een open, collegiale en informele werksfeer. Wij denken niet in rangen en standen maar gaan uit van de competenties van de collega’s en de ontwikkeling hiervan stimuleren we.

 • Een stagevergoeding van maximaal € 746,- bruto per maand bij fulltime
 • Een uitdagende stage waar je ontzettend veel in een korte tijd kunt leren
 • De mogelijkheid om tijdens je stage aan schoolopdrachten te werken
 • Enthousiaste collega’s die je alles kunt vragen
 • Hybride werkomgeving: deels op ons kantoor in Den Haag en deels vanuit huis

Denk jij dat dit jouw functie is? Dan komen wij heel graag met je in contact! Je kunt jouw CV en motivatie separaat sturen naar Jakob Nusse (nusse@zonmw.nl  en naar Yvonne van Staveren (staveren@zonmw.nl). Wil je eerst nog wat meer weten, neem gerust even contact ons op!

Bedrijfspresentatie

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

ZonMw

ZonMw

Met kennis werken aan een goede gezondheid voor iedereen en daarmee bijdragen aan vernieuwing in zorg, gezondheid en welzijn. Dat betekent werken bij ZonMw en dat is waar wij ons dagelijks met ruim 600 collega’s voor inzetten. We programmeren en financieren onderzoek , stimuleren het gebruik van de ontwikkelde kennis én signaleren waar meer kennis nodig is. Wij ondersteunen de gehele kennisketen; van fundamenteel onderzoek tot praktijkgericht- en actieonderzoek tot implementatieprojecten.