Dit bedrijf 2024: Circulariteit en duurzaamheid

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
 • Wanneer
  September 2024 20 - 40 weken 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  MBO niveau 4 HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Meewerkstage
 • Salaris
  Bespreekbaar
  Dit bedrijf wilt dat iedereen mee kan doen. Daarom gaan we graag het gesprek met je aan met wat wij voor je kunnen doen om je periode als deelnemer financieel mogelijk te maken. Sowieso krijgt iedere deelnemer een basisvergoeding van €200 om reiskosten van- en naar de werkplek van te betalen. Maar daarnaast hebben we ook meerdere beurzen ter beschikking, waarbij het bedrag kan oplopen tot €1250 per maand. Let wel, we zullen altijd wel eerst aan je vragen of je bovenop de basisvergoeding extra financiële hulp nodig hebt. Hierbij gaan we ervan uit dat ouders hun bijdrage leveren als dat mogelijk is.
Taakomschrijving

dit bedrijf  

Wij geloven dat het beter kan in Nederland. Als onafhankelijke changemakers pakken we vastgeroeste maatschappelijke problemen aan en zetten we noodzakelijke veranderingen in gang.  

We luisteren naar wat er leeft in de samenleving, analyseren problemen en zoeken naar alternatieven en doorbraken. Samen met burgers en bestuurders, met ondernemers en wetenschappers ontwikkelen we oplossingen waar we als maatschappij onmiddellijk mee aan de slag kunnen. Dus niet alleen denken, maar ook doen! 

Elk jaar vormen 20 talentvolle mbo, hbo en wo (oud)studenten een hecht team om te komen tot vernieuwende en praktische oplossingen die onze samenleving vooruithelpen. Dit doen we vanuit de Randstad.

Werkzaamheden

Het thema 

Dit jaar richt onze DenkTank zich op het zoeken naar kansen en oplossingen die Nederland vooruithelpen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. 

Waarom? Omdat we zien dat er veel gebeurt, maar dat het vaak zo ingewikkeld wordt gemaakt dat niemand het meer begrijpt. We merken dat de tegenstellingen tussen bedrijven, de overheid en burgers steeds groter worden. We dreigen elkaar kwijt te raken. En dat terwijl samenwerking zo belangrijk is: een succesvolle circulaire maatschappij bouw je immers niet alleen. Kortom: het kan beter. 

Traject en begeleiding  

De DenkTank duurt 4 maanden. Je werkt samen met 20 DenkTankers van uiteenlopende studierichtingen en met verschillende kwaliteiten en talenten. Het programma begint in augustus met een Zomerschool van 2 weken waarin je elkaar goed leert kennen. Ook kom je meer te weten over het onderwerp en krijg je workshops over verschillende vormen van hoe je een probleem het beste kan aanpakken. Daarna ga je in kleinere teams aan de slag. In deze teams werk je aan je persoonlijke ontwikkeldoelen, duik je dieper in het onderwerp en ga je aan de slag met het bedenken- en testen en uitvoeren van oplossingen.  

Halverwege december worden de 4 maanden afgesloten met een door jullie zelf georganiseerde presentatie van de oplossingen. Daarna gaan jullie onder begeleiding van onze partners verder met de oplossingen om ze onder de aandacht te brengen en daadwerkelijk te implementeren. Al vele DenkTankers zijn jullie voorgegaan. Kijk maar eens op onze impactpagina voor voorbeelden van bedrijven, stichtingen en beleidsvoorstellen die zijn voortgekomen uit dit bedrijf.

Gewenste profiel

Wie we zoeken?  

Je bent nieuwsgierig en gaat enthousiast nieuwe uitdagingen aan. Je bent ambitieus: je wilt jezelf ontwikkelen, bouwen aan je netwerk, maar vooral wil je maatschappelijke impact maken en leren hoe je dit moet doen.  

Onze ideale DenkTanker ziet er zo uit:  

 • Je bent (bijna) klaar met je opleiding; de DenkTank kan ook je afrondende stage zijn.  
 • Je bent nieuwsgierig, je wilt jezelf ontwikkelen en je bent een doorzetter.  
 • Je wilt maatschappelijke impact maken en leren hoe je dit voor elkaar krijgt.  
 • Je gelooft dat je met een divers team de beste resultaten kunt bereiken.  
 • Je bent een teamspeler en werkt graag samen met anderen.  
 • Je krijgt energie van het werken onder druk en haalt zo het beste uit jezelf en anderen.

Wat bieden wij

Wat leer je van meedoen aan dit bedrijf?  

Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden, je leert een probleem van verschillende kanten te benaderen en je wordt uitgedaagd om in recordtempo samen een fantastische prestatie te leveren. Daarbij maak je gebruik van de volgende drie methodieken:  

 • Problem Solving Loop: een methode om tot de kern te komen van een probleem, waarbij je op zoek gaat naar de (belangrijkste) knelpunten.  
 • Theory of Change: een methode waarbij je een routekaart ontwikkelt, met concrete doelstellingen en stappen om je visie te bereiken.  
 • Design Thinking: een methode om tot oplossingen te komen en die verder te ontwikkelen, waarbij degene voor wie het is centraal staat.  

Daarnaast word je ook begeleidt op de volgende punten  

 • Feedback geven en ontvangen  
 • Persoonlijke doelen en carrièrepad  
 • Media & persbenadering  
 • Presentatietechnieken.

Aanmelden 

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via onze website tot 5 april. Vroeger aanmelden kan uiteraard ook, sterker nog: wij proberen iedere aanmelding binnen twee weken te beoordelen en te laten weten of diegene door is naar de volgende ronde. Je weet dus eerder waar je aan toe bent als je je vroeger aanmeldt.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

De Nationale DenkTank

De Nationale DenkTank

Stichting de Nationale DenkTank bedenkt praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen. En helpt met het uitvoeren van deze oplossingen. Elk jaar (al achtien jaar!) brengen we vier maanden lang een nieuwe groep van twintig enthousiaste, eigenwijze en slimme DenkTankers voltijds samen om een relevant maatschappelijk thema te kraken. Jaarlijks staat er een ander thema centraal. Dit jaar is het thema 'betekenisvol ouder worden'. Deelname biedt studenten en net afgestudeerden de kans zich op een unieke wijze persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Daarnaast biedt de Nationale Denktank onze partners uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap frisse, nieuwe perspectieven op lastige vraagstukken. Naast een jaarlijkse editie van de Nationale DenkTank organiseren we Mini DenkTanks en kortere denktrajecten, waarin onze alumni een grote rol spelen. We hebben inmiddels een alumninetwerk van 380 oud-deelnemers, die elkaar blijvend weten te vinden rondom maatschappelijke problemen.