Stagiair/Afstudeerder Onderwijskunde bij Afstudeer Instituut

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Onderwijskundige Afstudeer Instituut
 • Wanneer
  September 2024 17 - 26 weken 32 uur per week
 • Waar
 • Opleidingsniveaus
  HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Afstudeerstage Meewerkstage
 • Salaris
  Bespreekbaar
Taakomschrijving

Hey, toekomstige onderwijskundige!

Bij Afstudeer Instituut Nederland zijn we op zoek naar een enthousiaste student in de onderwijskunde die met ons wil samenwerken aan een interessante stage- of afstudeeropdracht.

Probleemomschrijving:

Afstudeer Instituut Nederland levert haar diensten aan diverse Hogescholen voor de begeleiding van studenten tijdens het afstudeertraject, middels scriptie, portfolio of andere methoden. Vaak gaat het om studenten die 

uit beeld geraakt zijn in deze periode en vastlopen met de afronding van de studie. Hoewel er vaak voorzieningen zijn voor ondersteuning, blijken deze die vertraging vaak niet te kunnen ondervangen. De redenen die studenten dan noemen zijn vaak van persoonlijke aard, maar omdat dit soort factoren komen waarschijnlijk niet alleen in die periode voor, maar blijken dan wel voldoende storend te zijn voor het kunnen afstuderen. Het is niet duidelijk wat hier de beste remedie is, maar bijvoorbeeld een vroegsignalering zou een oplossing kunnen zijn. Maar dan is meer inzicht in de relatie tussen ondersteuning vanuit de instituties en studievertraging wenselijk. Een vergelijking tussen een aantal Hogescholen met dezelfde opleiding zou dan inzicht kunnen bieden in mogelijke preventie. 

En wie zijn wij?

dit bedrijf is marktleider op het gebied van studieondersteuning in Nederland; we werken samen met vier van de grootste hogescholen en enkele kleinere. Omdat meer dan 800 studenten en 170 scriptiebegeleiders en docenten in Nederland voor ons werken, zijn we een brede maar toch ook jonge en platte organisatie. Dit betekent dat je direct op alle niveaus binnen de organisatie mee mag denken. Dit maakt werken bij dit bedrijf en Afstudeer Instituut Nederland uniek! Ons hoofdkantoor met prachtig uitzicht op de Rijmond is gevestigd op de 10e verdieping van de Rotterdam Science Tower. De drie grootste merken binnen dit bedrijf zijn: dit bedrijf (samenvattingen), ScriptieMaster (individuele begeleiding) en Afstudeer Instituut Nederland (scriptiebegeleiding in samenwerking met een Hogeschool).

Werkzaamheden

Ga na welke variatie in de ondersteuning van studenten in de afstudeerfase gegeven wordt, in welke mate daar gebruik van wordt gemaakt en welk effect deze verschillen in aanpak hebben op het voorkomen van vertraging. Vergelijk daarbij ook enkele opleidingen. Probeer een best practice vast te stellen voor een juiste ondersteuning van studenten die meer kans maken op studievertraging. Onderzoek ook of er een typologie van oorzaken van studievertraging en de bijbehorende aanpak aan te geven is bij die best practices.

Gewenste profiel

 • Uitstekend Nederlands in woord en geschrift
 • Je bent meer dan 3 dagen per week beschikbaar.
 • Je bent bovenal enthousiast, leergierig en een echte aanpakker!
 • Universitaire student in onderwijskunde of een gerelateerde studie.
 • Onderzoeksminded en nieuwsgierig naar innovatieve oplossingen.
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij

 • Doorgroeimogelijkheden (meerdere oud-stagiairs zijn bij ons blijven werken!)
 • Een jong en dynamisch team waarbinnen we graag kennis delen
 • Aantrekkelijke stagevergoeding (marktconform)
 • Een leuke en leerzame stage
 • Gezellige borrels en uitjes
 • Fijne werkplek met een prachtig uitzicht vanaf de Rotterdam Science Tower!
 • Mogelijkheid om thuis te werken

Als jij gelooft dat je de perfecte match bent voor deze uitdaging, solliciteer dan nu en wordt een waardevol onderdeel van ons team! Stuur dan jouw sollicitatiebrief en CV naar d.geerders@slimacademy.nl.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Slim Academy

Slim Academy

Slim academy is marktleider op het gebied van studieondersteuning in Nederland. Omdat wij meer dan 800 studenten in Nederland voor ons hebben werken zijn we een jong en platte organisatie. Dit betekent niet alleen dat we iedere vrijdag een borrel op kantoor hebben, je kunt ook direct op alle niveaus meedenken binnen de organisatie. Dit maakt werken bij SLIM uniek!
Ons hoofdkantoor met prachtig uitzicht over Rotterdamse is gevestigd op de 9e verdieping van de Rotterdam Science Tower. Daarnaast hebben wij in verschillende studentensteden vestigingen waar we via onze bedrijfsonderdelen met studenten in contact komen. De vier grootste merken binnen Slim Academy zijn: Capita Selecta (tentamentrainingen), SlimStuderen.nl (uittreksels en samenvattingen), SnelAfstuderen (offline scriptiebegeleiding) en ScriptieMaster (online scriptiebegeleiding).