Dit bedrijf 2024: Circulariteit en duurzaamheid

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
stagiair communicatie, contentcreatie, journalistiek
 • Wanneer
  September 2024 20 - 40 weken 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  MBO niveau 4 HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
 • Stagesoorten
  Meewerkstage
 • Salaris
  Bespreekbaar
  Marktconforme stagevergoeding
Taakomschrijving

Interessant, leerzaam, leuk én maatschappelijk relevant: meewerkstage communicatie, contentcreatie, journalistiek  

dit bedrijf is een jonge, gedreven, informele organisatie met een interessant netwerk waar je elke dag veel kunt doen en leren. Voor de komende DenkTank, met als onderwerp ‘Circulariteit en duurzaamheid’ zoeken we een nieuwsjunkie die graag content maakt. We bieden jou een meewerkstage met veel variatie waarbij je flink de handen uit de mouwen mag steken.

Werkzaamheden

Samenwerken aan maatschappelijke vernieuwing  

Wij geloven dat het beter kan in Nederland. Als onafhankelijke changemakers pakken we vastgeroeste maatschappelijke problemen aan en zetten we noodzakelijke veranderingen in gang. We luisteren naar wat er leeft in de samenleving, analyseren problemen en zoeken naar alternatieven en doorbraken. Samen met burgers, bestuurders, ondernemers en wetenschappers ontwikkelen we oplossingen waar we als maatschappij onmiddellijk mee aan de slag kunnen. Wij denken én doen.   

Wat we doen   

Elk jaar kiest dit bedrijf twintig talentvolle mbo-, hbo- en wo-studenten en afgestudeerden die vanaf augustus vier maanden lang een team vormen om vernieuwende en praktische oplossingen te bedenken rondom een actueel maatschappelijk vraagstuk die onze samenleving vooruithelpen. Naast de jaarlijkse DenkTank organiseren we ook verschillende aanvullende evenementen zoals mini DenkTanks, partnerevents, evenementen voor onze alumni, partnersessies, co-creatie sessies, workshops, presentaties, het expertforum, een Dragons' Den en onze oplossingslancering.   

Als stagiair communicatie & content ben je verantwoordelijk voor:  

 • De communicatie rondom NDT'24;  
 • Het ondersteunen van de DenkTank op het gebied van social media en media-aandacht;  
 • Het betrekken van (thema)partners en zorgen voor nieuwsbrieven en persberichten;  
 • Het creëren van foto- en videomateriaal;  
 • Het vergroten van de impact van ideeën en oplossingen en van de naamsbekendheid van de stichting;  
 • Het meedenken over de zichtbaarheid van alumni-initiatieven na afloop van het jaarlijkse NDT-programma.

Gewenste profiel

Wie we zoeken   

Je krijgt energie van het creëren van een sterk en helder merk met passende content en uitstraling; 

 • Je maakt graag zelf content, in woord (en beeld); 
 • Je bent een aanpakker en ondernemend en nieuwsgierig ingesteld; 
 • Je bent nieuwsgierig en daadkrachtig en weet zo pers en stakeholders mee te krijgen in je verhaal; 
 • Je bent aantoonbaar goed in projectmatig werken en het behalen van (tussen)resultaat; 
 • Je bent op de hoogte van de laatste campagnes en social media trends en bent ook nieuwsgierig naar wat het oplevert.

Wat bieden wij

Wat bieden we jou?     

 • Je komt terecht in een klein, enthousiast en energiek team waar veel te doen is. Dit biedt je de mogelijkheid om precies die taken op te pakken waarin je wilt leren of excelleren;   
 • Je werkt aan maatschappelijk relevante projecten die echte impact kunnen maken. De DenkTank zelf geeft niet alleen energie, maar biedt ook een zeer sociale en plezierige omgeving om deel van uit te maken;  
 • In korte tijd werk je samen met veel mensen, bedrijven en organisaties uit ons netwerk, waardoor je een unieke kijk achter de schermen krijgt. Dit biedt niet alleen een goede oriëntatie op vervolgstappen in je carrière, maar versterkt ook je professionele netwerk;  
 • We bieden flexibele werktijden, zodat je werk en privé goed kunt combineren. Daarnaast ontvang je dagelijkse begeleiding tijdens werkbesprekingen en wekelijkse persoonlijke begeleiding van een stagebegeleider om jouw leerdoelen te bereiken;  
 • Je ontvangt een marktconforme financiële vergoeding.

Aanmelden    

Geïnteresseerd? Aanmelden kan tot en met 18 augustus. Stuur je cv (en motivatiebrief of een filmpje) naar Esther Holla e.holla@nationale-denktank.nl en Bastijn Zantinge b.zantinge@nationale-denktank.nl.

Bedrijfspresentatie

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

De Nationale DenkTank

De Nationale DenkTank

De Nationale DenkTank maakt al 18 jaar impact. We zijn een springplank voor talent en een accelerator voor maatschappelijke innovatie. Elk jaar zetten onze jonge talenten hun tanden in een urgent maatschappelijk vraagstuk. Met frisse energie kijken ze kritisch naar verouderde systemen en vastgelopen vraagstukken. Ze spreken met de mensen om wie het gaat: de oudere die aan de slag wil, de boswachter die knokt voor de natuur en de aannemer die groener wil bouwen. De Nationale DenkTank helpt deelnemers concrete oplossingen bedenken én implementeren.

De Nationale DenkTank is een netwerkorganisatie. Wij brengen partijen uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid, maatschappelijk middenveld en het onderwijs bij elkaar om de krachten te bundelen. We organiseren jaarlijks een grote DenkTank van 4 maanden, mini DenkTanks, events voor partners en alumni en maken geluid in het maatschappelijk debat. Samen komen we tot concrete oplossingen waar we met z’n allen onmiddellijk mee aan de slag kunnen. En dat is hard nodig. In deze tijd, waarin maatschappelijke vraagstukken tot felle discussies en zelfs polarisatie leiden, is het werk van de DenkTank onmisbaar: de Nationale DenkTank zorgt voor balans en verbindt generaties en sectoren.