Dit bedrijf & NVN zoeken HBO Student Communicatie

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Communicatie stagiair
 • Wanneer
  September 2024 10 - 26 weken 32 - 40 uur per week
 • Opleidingsniveaus
  HBO Associate Degree HBO-Bachelor
 • Stagesoorten
  Afstudeerstage Meewerkstage
 • Salaris
  € 250 per maand
  obv 40 uren in de week
Taakomschrijving

Onze organisatie en ons goede doel

Je nieren zijn van levensbelang. Ze zijn onmisbaar voor een gezond en fit leven. Daarom strijden wij voor gezonde nieren voor iedereen en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte zoveel mogelijk het leven kunnen leiden waar zij zelf voor kiezen.

Vanuit onze gezamenlijke missie zetten wij alles op alles voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en willen wij mensen met een nierziekte in staat stellen zoveel mogelijk het leven te kunnen leiden waar zij zelf voor kiezen. De behoefte van patiënten staat centraal in wat we doen. Het draait om hun levenskwaliteit, vrijheid en energie om gewoon mens te zijn. De dit bedrijf werkt in haar activiteiten nauw samen met de NVN. Wij strijden op een innovatieve en baanbrekende manier voor gezonde nieren voor iedereen. En dat is hard nodig want ruim 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade. Als we nu niets doen wordt nierschade de komende jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer vijf.

Werkzaamheden

Voor verschillende thema’s staan er in de komende periode belangrijke communicatiemomenten op de planning en worden verschillende campagnes ingezet. Het schrijven van persberichten, bijhouden van wat er verschijnt in de media, het pluggen van verhalen en onderzoeken bij journalisten, en het redigeren van patiëntenverhalen zijn daar een groot onderdeel van. Jij zorgt voor de juiste tone of voice, checkt bij de experts de feiten en kunt schrijven vanuit verschillende perspectieven zoals vanuit nefrologen, patiënten of wetenschappers. En leuk als je ChatGPT of andere AI tools handig weet te gebruiken!

Jouw team

Je komt te werken binnen het Team Positionering. Jouw taken omvatten het uitvoeren van diverse PR-werkzaamheden. Je wordt in de uitvoering van deze rol ondersteund en aangestuurd door de communicatieadviseurs die elk een ander thema onder hun hoede hebben: gezonde nieren, donatie&transplantatie, leven met een nierziekte en innovatie. In het teamoverleg wordt jouw planning en inzet bewaakt door de teamleider. Ook ben je achtervang voor het sociale media team zodat je altijd actuele informatie kunt publiceren over de thema’s.

Als collega binnen onze ambitieuze en dynamische organisaties krijg je de kans om je vanuit je expertise dagelijks in te zetten voor het ‘goede doel’ en écht verschil te maken voor nierpatiënten. Je draait mee in ons Team Positionering & Beinvloeding. Je kan pluggen bij vakmedia, monitoren op bepaalde thema’s, persberichten schrijven. Dit alles afhankelijk van je stageopdracht.

Gewenste profiel

 • HBO Communicatie vanaf 2e jaar
 • 24 tot 37,5 uur per week, in overleg, hybride werken
 • per direct beschikbaar

Belangstelling?

Bel met Linda Tops, 035-6978000 of mail naar pz@nierstichting.nl. Graag een motivatie mailen waarin je laat zien waar je trots op bent, wat je hebt gemaakt en wat je zou willen aanpakken.

https://www.youtube.com/watch?v=-dUt9NjT5Y4

Bedrijfspresentatie

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nierstichting

Nierstichting

De Nierstichting en Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) Vanuit onze gezamenlijke missie zetten wij alles op alles voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en willen wij mensen met een nierziekte in staat stellen zoveel mogelijk het leven te kunnen leiden waar zij zelf voor kiezen.

Wij strijden op een innovatieve en baanbrekende manier voor gezonde nieren voor iedereen. En dat is hard nodig want ruim 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben nierschade.

De behoefte van patiënten staat centraal in wat we doen. Het draait om hun levenskwaliteit, vrijheid en energie om gewoon mens te zijn. De Nierstichting werkt in haar activiteiten nauw samen met de NVN. Je komt te werken binnen het Team Netwerk & Partnerships Je wordt in de uitvoering van deze rol ondersteund en aangestuurd door de Event Manager, Anna Koster.

Als collega binnen onze ambitieuze en dynamische organisaties krijg je de kans om je vanuit je expertise dagelijks in te zetten voor het ‘goede doel’ en écht verschil te maken voor nierpatiënten.