Stage Performance Marketing in hartje Amsterdam

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Stage Performance Marketing
  • Wanneer
    Ingetrokken 4 - 52 weken 32 - 40 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
  • Stagesoorten
    Meewerkstage Afstudeerstage
  • Salaris
    € 400 per maand
    o.b.v. 40 uur
Taakomschrijving

Per september 2023

Eigenlijk vinden we, hip gezegd, een cultural fit belangrijker dan skills, deze kunnen we je namelijk aanleren. In het kort zoeken we energieke mensen die graag de schouders eronder willen zetten en samen met een ervaren team meewerken aan het opzetten, monitoren en verbeteren van performance campagnes. 

Tijdens je stage zal je actief meedraaien in het performance marketing team. We geven je gelijk vanaf de start veel verantwoordelijkheid, omdat we zien dat je daar het meest van leert. En in de praktijk leren we je dan de kneepjes van het vak. Performance marketeers staan aan het roer en hebben direct klantcontact. Ze zijn veelal breed georiënteerd en bedienen alle marketingkanalen, en tegelijk is er ook de mogelijkheid je te specialiseren in een specifiek kanaal. We kijken graag waar jij je voor wilt inzetten en waar je ambities liggen, kijkend naar je talenten en wat je energie geeft.

En na het werk stappen we graag in de sloep voor de deur op de Herengracht, lunchen we aan lange tafels in de woonkeuken, borrelen collega's maar al te graag op het dakterras en is er natuurlijk ook een tafelvoetbaltafel.

Werkzaamheden

Hoe de week eruit ziet

  • Je start de week met calls met je klant. Hoe is de week gegaan? Hoeveel transacties zijn er het weekend bij gekomen? Hebben de laatste tests effect gehad? In het begin zal je vanzelfsprekend meekijken hoe deze afspraken verlopen, maar al gauw heb je zelf een actieve bijdrage hierin.
  • Met de input uit het gesprek start je met het opzetten, monitoren of verbeteren van de performance kanalen.
  • In het team is er ruimte voor innovatie. We vinden het belangrijk dat testen en uitproberen van nieuwe mogelijkheden, ideeën en ontwikkelingen een vast onderdeel is van het werk. Dat kan op SEA, Social, Display, Youtube en Affiliate vlak, met als doel de performance van de klant naar een hoger niveau te brengen. Maar dat kan ook op een ander vlak, pak hier de ruimte voor.
  • We organiseren kennissessies om zo als team meer te leren over het gebruik en de inzet van traffic plannen, KPI dashboards, Google Analytics, Google Ads en andere onderwerpen. Zo nemen seniors juniors mee en kunnen juniors seniors meenemen.
  • We werken met toolings zoals Channable en biedingsalgoritmes waarmee we de accountopzet van onze klanten automatiseren, leerzaam om hiermee aan de slag te gaan.
  • En natuurlijk willen we als data-gedreven bureau zien wat de resultaten zijn, dat is onze drijfveer en geeft energie. Ook als de resultaten tegenvallen, dan gaan we namelijk weer naar de tekentafel. Gedurende de week werk je dan ook aan rapportages om de ontwikkelingen in kaart te brengen die je vervolgens weer aan de klant presenteert.
  • En dan is het weekend; de week afsluiten met een biertje, gezellig met je collega’s.

Gewenste profiel

Wat zoeken we

Zoals eerder gezegd zijn eigenschappen voor ons belangrijker dan vaardigheden. Maar als we dan toch wat kwaliteiten zouden moeten noemen, dan zijn deze het meest in de goede richting:

  • Een passie voor e-commerce en online marketing;
  • Je volgt een hbo of wo studie;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Proactieve houding;
  • Drive om jezelf te ontwikkelen;
  • Je ziet ernaar uit om te werken in een betrokken team.

Wie we zijn

Er zijn maar twee dingen die ons echt gelukkig maken en dat zijn concrete resultaten en de mensen die ze maken. Dit bedrijf helpt succesvolle online bedrijven hun succes naar nog grotere hoogtes te tillen. In het ideale geval nemen wij alles onder de loep. Onze kernwaarden zijn Yellowfamily, Virtuoos, Pioniers, Kraakhelder en Verwonderd. Dat vraagt wellicht wat uitleg. Dat willen we je graag geven met een goede kop koffie. Onze deur staat altijd open. Kom vooral sfeer proeven en beoordelen of we waarmaken wat we zeggen.

Wat bieden wij

We denken dat we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden bieden. We zijn voor de vierde keer uitgeroepen tot A Great Place to Work, wat uiteraard een hele mooie erkenning is. Wat we daarbij vooral belangrijk vinden is dat we constant in gesprek zijn met de teams. Wat vinden zij belangrijk in hun werk, hoe kunnen we het werk en de sfeer nog leuker maken. Met een 'open stoel' bieden we de mogelijkheid altijd aan te sluiten bij MT meetings, om zo iedereen impact te kunnen laten maken. We maken hierin geen onderscheid tussen vaste medewerkers en stagiaires.  

Voor de volledigheid nog op een rijtje wat we bieden:

  • Een uitdagende functie in een leuke en leerzame werkomgeving met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief;
  • Goede werksfeer binnen een betrokken en ambitieus team in de gezellige binnenstad van Amsterdam.
  • Werken bij een Great Place to Work en Best Workplace certified bedrijf;
  • Koffie van vers gebrande bonen van ‘Texelse Branding;
  • Dagverse healthy lunch;
  • Sportschool abonnement;
  • Eerlijke en marktconforme stagevergoeding;
  • Jouw talenten en competenties verder ontwikkelen met het TMA Talent Management programma;
  • Leergeld. Om jezelf te ontwikkelen. Dat kan inhoudelijk zijn door het bijwonen van marketing events of trainingen, en dat kan ook op persoonlijk vlak door met een coach aan de slag te gaan;
  • Vrijdagmiddag borrels, feestjes op de dit bedrijf sloep en team events.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Yellowgrape

Yellowgrape

Het zijn boeiende, zeg maar gerust sensationele tijden voor e-commerce. De technologie gaat als een speer en biedt bijna onbeperkt ruimte voor creativiteit. Wie het spel doorgrondt, kan fenomenale dingen doen. Dat is wat hier gebeurt. Onze grootste drijfveer is pure pioniersdrift. We willen alles doorgronden en er als eerste bij zijn. Niet makkelijke sier maken met 80 procent, maar voortdurend door het plafond stoten. Herken je dat gevoel? Ben jij ook zo iemand? Dan is Yellowgrape misschien de perfecte familie voor jou.

We werken in hartje Amsterdam voor succesvolle opdrachtgevers. De inzet is hoog, de sfeer gemoedelijk. We genieten van elkaars talenten en eigenheid en werken hard, maar niet zonder onze kop te verliezen. Samen eten, het leven vieren. Dat is ook Yellowgrape. Kom kennismaken met ons.

Yellowgrape heeft voor de tweede keer op rij een plek in de lijst van Best Workplaces in Nederland behaald. Daar zijn we ontzettend trots op! De score wordt namelijk volledig bepaald door onze collega’s. Eerder dit jaar is Yellowgrape voor de derde keer op rij uitgeroepen tot een Great Place to Work. Dat deze behaalde score ook voor een tweede keer goed is voor een plek binnen de lijst van Best Workplaces, is de absolute kers op de taart.

De score van Great Place to Work komt onder meer tot stand met de Trust Index: hoe fijn vinden mensen het om bij Yellowgrape te werken? Hier worden vragen gesteld aan de hand van een vijftal thema’s.

Gemiddeld geven onze collega’s Yellowgrape bij de Trust Index een 9,0 op deze thema’s. Waarbij de subthema’s Verbondenheid, Vakbekwaamheid en Opleidings- en/of Ontwikkelingsmogelijkheden het hoogst scoren.