Nu solliciteren

Internationale Project Medewerker o.a. op het gebied van Sales en Marketing stage in Leusden

Functie Stage Export, Sales en Marketing: handelsmissies/internationale beurzen
Opleidingsniveau MBO niveau 4, HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Leusden, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per Februari 2024
Stageduur 4 - 9 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Salaris opmerking Afhankelijk van opleiding en het aantal dagen
Stagevergoeding € 300 - 500
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste student die ervaring wil opdoen in een internationale omgeving op het gebied van sales en (online) marketing maar ook op het gebied van handel drijven door middel van internationale beurzen en handelmissies. Je ondersteunt projectteams van de Handelsmissies en Beurzen of New Business Development binnen Export Partner. Van alle disciplines krijg je het nodige mee en wij werken in een klein team met korte lijnen. 

Export Partner is al jarenlang actief binnen de wereld van het ‘internationale zakendoen’ en werkt wereldwijd. Export Partner organiseert jaarlijks zelfstandig of in opdracht van de RVO een groot aantal handelsmissies, beursdeelnames, groepsreizen, bijeenkomsten en internationale events. Wij organiseren zowel het inhoudelijke programma gedeelte (bij missies) als ook het logistieke gedeelte (zoals het zoeken en boeken van hotels, vliegtickets en touringcars). Daarbij hoort ook het organiseren van (netwerk) diners, seminars, etc. Bij beurzen gaat het om het opzetten+inrichten van de gehele paviljoens en de (lokale) begeleiding tijdens de beurzen.

Voor New Business Development zal jij je richten op de ondersteuning van internationaal consulteren, campagnes en en ondersteun je de Export Managers met, de door jou te maken, marktonderzoek en/of analyse rapporten.

Werkzaamheden

Gewenste profiel

Wat bieden wij

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? Mail dan je motivatie en cv naar info@exportpartner.com t.a.v. Arjan van den Berg. Bezoek voor meer informatie over onze organisatie, onze website www.exportpartner.com

ExportPartner BV

Export Partner B.V. is een energieke en ondernemende organisatie. We ondersteunen bedrijven bij het realiseren van hun export droom. Onze exportmanagers doen dat met enthousiasme en hebben enorm veel ervaring en kennis. Onze klantenkring varieert van kleine start-ups tot beursgenoteerde multinationals en zijn bedrijven in de Food & Beverage branche en Non Food. Onze aanpak is niet gebonden aan specifieke landen maar werkt wereldwijd.

Daarnaast is Export Partner al jarenlang actief binnen de wereld van het ‘internationale zakendoen’ .
Door het brede internationale netwerk en de internationale partners is het mogelijk in nagenoeg elke markt de juiste businesspartners te vinden, contracten af te sluiten en de eerste omzetten te realiseren.
Export Partner gaat verder dan alleen informatievoorziening en voeren projecten ook daadwerkelijk uit. Hierdoor zorgt zij ervoor dat de internationale business van de bedrijven echt van de grond komt.
Werkzaamheden/projecten:
Collectieve activiteiten

Export Partner organiseert jaarlijks zelfstandig of in opdracht een groot aantal handelsmissies, beursdeelnames, groepsreizen, bijeenkomsten, cursussen en internationale events, etc. Dit houdt in zowel het inhoudelijke programma gedeelte (bij missies) als ook het logistieke gedeelte (zoals het zoeken en boeken van hotels, bussen en vliegtickets). Het organiseren van (netwerk) diners, seminars, etc., en bij beurzen ook de opzet van de paviljoens en de lokale begeleiding tijdens de beurzen.

De stagiair loopt mee binnen de gehele organisatie. Men is voornamelijk druk met dagelijkse werkzaamheden zoals het doen van marktonderzoek en partner selecties, het schrijven van plannen en rapporten, het uitzoeken van informatie voor tenders en het schrijven van deze tender plannen, de acquisitie voor nieuwe deelnemers (zowel per telefoon als email), klantcontact met huidige relaties (met name per telefoon), het opstellen van SIB plannen, meegaan naar afspraken en klantbezoeken, meehelpen bij de organisatie van int. handelsmissies, beursdeelnames en bijeenkomsten, het versturen van mailingen, het opstellen van nieuwsbrieven, het bijwerken van de website en social media, het werken aan databases, etc. Daarnaast is het mogelijk dat de stagiair meegaat in het werkveld met inkomende handelsmissies.
Naast deze stage werkzaamheden kan er ook een aparte stage opdracht worden geformuleerd. Deze opdracht zal in januari of september geformuleerd worden en zal in aansluiting zijn met de studie. Dit kan bijvoorbeeld een land-sector report zijn, als voorbeeld; Duitsland - de Food sector.
Het gaat hier dus om een afwisselende stage met vele werkzaamheden en projecten. Het gaat hier niet om een ‘koffiestage’ maar om daadwerkelijk meewerken binnen de organisatie. De student kan er erg veel leren en eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 29-2-2024