Stageplaza 101

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen aan een stage is het handig om deze Stageplaza 101 pagina goed door te nemen. We leggen in het kort uit hoe Stageplaza werkt en geven je een aantal belangrijke tips mee.

Stageplaza account
Zonder account kun je al naar stages zoeken, maar om te solliciteren is het aanmaken van een gratis account vereist.

Na het voltooien van je inschrijving kun je het volgende:

  • Solliciteren op alle beschikbare stagevacatures
  • Je ontvangt automatisch relevante stagevacatures in je mailbox
  • Bedrijven kunnen je profiel bekijken en je uitnodigen om hun stagevacature te bekijken

CV profiel
Na je inschrijving is je CV profiel nog vrij leeg. Je CV profiel is je visitekaartje naar de stagebedrijven toe, het is dus belangrijk dat je deze zo volledig mogelijk invult. Zodra je profiel voor 80% compleet is kun je ook je eigen CV uploaden en toevoegen aan je profiel.

Tot slot raden we je aan om een professionele foto aan je CV profiel toe te voegen en een link naar je LinkedIn profiel. Heb je nog geen LinkedIn profiel maak deze dan zo spoedig mogelijk aan. De kans is groot dat je door het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd wordt opgezocht op internet. Ze zullen altijd als eerst zoeken naar je LinkedIn profiel, dus zorg dat deze up-to-date is.

Solliciteren
Om je kans op een stageplaats te vergroten is het belangrijk dat je op meerdere stagevacatures solliciteert. We proberen onze vacatures zo actueel mogelijk te houden, maar het kan zijn dat een stage al is ingevuld of een bedrijf je sollicitatie uiteindelijk afwijst. Het is dus verstandig om je kansen te verspreiden,

Word je uiteindelijk door meerdere bedrijven aangenomen dan ligt de keuze bij jou en dan kan jij beslissen welke vacature het best bij jou past. 

Soms kan het ook wat langer duren voordat een stagebedrijf reageert op je sollicitatie. Heeft een bedrijf na 1 week nog niet gereageerd, dan is het geen probleem om even telefonisch contact op te nemen. Op deze manier laat je jouw enthousiasme zien en dat je pro actief te werk gaat, alleen maar pluspunten dus. Probeer de contactpersoon te bereiken, omdat hij/zij het beste weet wat de status is. Probeer op deze manier duidelijkheid te krijgen wanneer je een antwoord kan verwachten zodat je weet waar je aan toe bent.

Mogelijke beroepen
Tijdens je inschrijving vragen we je om mogelijke beroepen in te vullen (deze kun je achteraf nog in je CV profiel wijzigen). Het is belangrijk dat deze zo compleet mogelijk is ingevuld. Stages die gerelateerd zijn aan deze beroepen koppelen wij namelijk aan jouw profiel en zullen we je per mail toesturen. Heb je weinig mogelijke beroepen kunnen we ook minder stages aan je profiel koppelen, heb je er te veel dan vergroot dit de kans dat er niet relevante stages tussen zullen zitten.

Google jezelf
Niet geheel onbelangrijk: Voer je naam in Google in en bekijk de zoekresultaten. De kans is namelijk groot dat de stagebedrijven waar je solliciteert dit ook zullen doen. Het is dus ook slim om te kijken of er geen onprofessionele foto's voor iedereen zichtbaar zijn op je Facebook profiel.

Vragen? Neem contact met ons op
Heb je vragen tijdens je zoektocht, dan kun je ons gratis bellen op 0800 44 55 660 of neem contact op via de onderstaande sociale media: