Global Placement

Via Globalplacement kun je zelf op zoek gaan naar een stage of je kunt kiezen voor persoonlijke bemiddeling door Stageplaza. Dit heet op de website Personal Mediation. Kies je voor deze bemiddeling dan wordt de stage in zijn geheel geregeld door Stageplaza en partners. Je moet hierbij denken aan visa, huisvesting, gids etcetera.

Wil je gebruik maken van de Personal Mediation, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

Stap 1: Maak een Globalplacement profiel aan

Je hebt besloten dat je een stage wil lopen in het buitenland. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het vinden van de juiste stage, willen we graag weten wie je bent en wat je wil doen. Zorg er daarom voor dat je profiel compleet en up-to-date is. Op die manier kunnen we je het best matchen aan de perfecte stage.

Naast een up-to-date profiel ontvangen we graag je CV en motivatie. In je motivatiebrief zet je wie je bent en wat je met een internship in het buitenland wil bereiken. Vergeet niet te vermelden waarom je naar het buitenland wilt.

Stap 2: Kies je bestemming

Nadat je Globalplacement profiel compleet is en je een CV en motivatiebrief hebt toegevoegd kun je aan de slag gaan. Kies als eerst je bestemming. Elk land en elke stad biedt zijn eigen unieke ervaring. Lees daarom onze brochures goed door en kies het land en de stad die bij jou past. Als je dit doet, neemt een medewerker van Globalplacement contact met je op. Hij of zij is je contactpersoon gedurende het gehele proces.

Stap 3: Screening, overeenkomst en application fee

Nadat je voor een stage hebt gesolliciteerd krijgt een medewerker van Globalplacement toegang tot de informatie over jou. Hij of zij zal je CV en motivatie checken en de mogelijkheden voor de stage met je evalueren. Dit noemen we het proces van screening. Na je screening neemt de medewerker van Globalplacement contact met je op via de telefoon. Samen zul je je aanvraag doorlopen en tot een overeenkomst komen. Hier hoort de application fee bij. Dat is een bedrag van € 250,- waardoor Globalplacement weet dat je serieus bent over een stage in het buitenland. Hierna zullen zij op zoek gaan naar de beste stage voor jou. Als ze geen stage voor je vinden, krijg je de application fee uiteraard weer terug.

Stap 4: Stage overeenkomst

Wanneer je de overeenkomst hebt getekend gaat een medewerker van Global Placement voor jou aan de slag! Afhankelijk van je bestemming zal Globalplacement samen met haar partners op zoek gaan naar de juiste stage. Zodra zij een stage hebben gevonden zullen ze een gesprek tussen jou en het bedrijf organiseren.

Tijdens het gesprek kun je afspraken maken over de duur en inhoud van de stage. Het is je eigen verantwoordelijkheid om een eventuele stagevergoeding vast te leggen. Na het succes van het gesprek zal een nieuwe overeenkomst worden opgezet die door het bedrijf, de stagiair en je opleidingsinstelling getekend moet worden.

De tijd die nodig is voor het vinden van de juiste buitenlandse stage verschilt per persoon. Ze doen bij Globalplacement altijd hun best dit zo snel mogelijk te doen. Lukt dit niet binnen 12 weken dan krijg je de complete application fee terug.

Stap 5: Betalen en gaan

Wanneer de stageovereenkomst door de drie partijen ondertekend is ben je verzekerd van een stage. Globalplacement zal dan een factuur opstellen aan de hand van het doorlopen Personal Mediation proces. Na betaling is het tijd je voor te bereiden op de stage in het buitenland!

Stap 6: Voorbereidingen

Nu je verzekerd bent van een stageplek in het buitenland, is het tijd je voor te bereiden. Voorbereiden voor een buitenlandse stage gaat net iets anders dan wanneer je stage loopt in Nederland. Doordat je hebt gekozen voor het Personal Mediation pakket zal Globalplacement je ook bij deze stappen helpen.

  • Vraag een visa aan. Globalplacement helpt je hierbij, maar het aanvragen van een visa is je eigen verantwoordelijkheid.
  • Ga op zoek naar huisvesting. Je contactpersoon bij Globalplacement zal je hierbij helpen.
  • Lees de manual van Globalplacement: An internship abroad. Deze manual geeft je meer informatie over een buitenlandse stage.
  • Boek een vliegticket. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet. Anders mis je misschien je eerste stagedag.
  • Regel een verzekering. Kies de juiste reisverzekering die bij het land van je stage past.