Stage zoeken

Voor de één is stage lopen verplicht, de ander doet het voor zich zelf. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een stage zou gaan lopen. Het doel is voornamelijk om jezelf kennis te laten maken met het werken binnen een organisatie. Ook zorgt een stage voor de verdere ontwikkeling van sociale en communicatieve vaardigheden en leer je hoe het is om te werken in een professioneel team. Tenslotte maak je kennis met de omstandigheden zoals deze in arbeidssituaties voorkomen (organisatieprincipes, gezagsverhoudingen en bedrijfsfilosofieën).

Soorten stages

Wanneer je stage wilt gaan lopen moet je beginnen met het zoeken naar de perfecte stage. Naar wat voor soort stage ben je op zoek? Moet je een introductiestage of een snuffelstage lopen? Of ben je al verder in je studie en ben je op zoek naar een meewerkstage of meeloopstage. Is je studie bijna afgerond? Dan zal je waarschijnlijk op zoek zijn naar een afstudeerstage of onderzoeksstage

Stage in Nederland of in het buitenland?

Naast het soort stage dat je wilt lopen is de plek waar je stage gaat lopen ook erg belangrijk. Ga je voor een stage in Nederland, of zie je jezelf liever stage lopen in het buitenland. Beide opties hebben positieve, maar misschien voor jou ook wel negatieve kanten. En heb je een keuze voor jezelf gemaakt of je naar het buitenland wilt of in Nederland wilt blijven dan zijn daar ook weer honderden opties. Begin op tijd met orriënteren zodat je achteraf geen spijt hebt van de keuze die je gemaakt hebt.