Werkgevers Plaats vacature
Navigatie

Stage zoeken

Voor de een is stage lopen verplicht, de ander doet het voor zich zelf. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een stage zou gaan lopen. Het doel is voornamelijk om jou kennis te laten maken met het werken binnen een organisatie. Ook zorgt een stage voor de verdere ontwikkeling van sociale en communicatieve vaardigheden en leer je hoe het is om te werken in een team. Tenslotte maak je kennis met de omstandigheden zoals deze in arbeidssituaties voorkomen (zoals organisatieprincipes, gezagsverhoudingen en bedrijfsfilosofieƫn).

Soorten stages

Wanneer je stage wilt gaan lopen moet je beginnen met het zoeken naar de perfecte stage. Naar wat voor soort stage ben je op zoek? Moet je een introductiestage of een snuffelstage lopen? Of ben je al verder in je studie en ben je op zoek naar een meewerkstage of meeloopstage. Het kan ook zijn dat je een mbo-opleiding volgt, kijk dan even bij BPV plaats, ook wel leerwerkplek genoemd. Ben je aan het afstuderen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een afstudeerstage of onderzoeksstage. Wil je nog stage lopen na het afstuderen? Ga dan voor een werkstage.

Stage in Nederland of in het buitenland?

Wat ook belangrijk is, is de plek waar je stage wil lopen. Ga je voor een stage in Nederland? Of zie je jezelf liever stage lopen in het buitenland. Beiden hebben positieve, maar misschien voor jou ook wel negatieve kanten. Kijk verder in de Wiki voor de voordelen van een stage in Nederland en de voordelen van een stage in het buitenland.