Stage lopen in het buitenland

Steeds vaker kiezen studenten voor een buitenlandse stage. Een buitenlandse stage is de perfecte gelegenheid om een andere taal te leren en kennis te maken met een andere cultuur.

Voordelen stage lopen in het buitenland

Een stage lopen in het buitenland betekent een levenservaring rijker. Je leert niet alleen de taal heel goed kennen maar ook de cultuur van het land waar je stage gaat lopen. Waarschijnlijk kom je ook met een heleboel verschillende culturen in contact. Vaak wonen buitenlandse studenten met elkaar op een campus of in een studentenhuis. De buitenlandervaring wordt door veel bedrijven gewaardeerd en staat dus goed op je CV. Een stage in het buitenland kan ook een beetje aanvoelen als een vakantie. Er is vaak genoeg tijd voor andere dingen en in je vrije weekenden zul je veel van het land zien en meemaken. Misschien is er wel ruimte om als je stage afgelopen is te blijven en nog een tijdje te gaan reizen? Alles is mogelijk in het buitenland.

Helaas is een stage in het buitenland vaak erg duur. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je veel meer moet regelen. Je hebt niet alleen een stage nodig maar ook een visum, inentingen, verzekering en een huisvesting.

Welk land past bij jou?

Je hebt de keuze gemaakt om stage te gaan lopen in het buitenland. Een hele stap. Maar waar ga je stage lopen? Er zijn zoveel landen en zoveel keus. Stageplaza zet de populairse stagebestemmingen voor je op een rij. Ga jij voor een stage in Amerika? Of zie jij je na het stage lopen al liggen op het strand van de Nederlandse Antillen? Lees snel verder voor meer informatie over de verschillende stagebestemmingen.

Stage zoeken in het buitenland

Een stage zoeken in het buitenland kan behoorlijk lastig zijn. Wij raden je daarom aan gebruik te maken van een stagebank. Een goede stagebank voor stages in het buitenland is Globalplacement. Globalplacement werkt hetzelfde als Stageplaza: ze bemiddelen tussen bedrijven en studenten die een stage zoeken. Daarnaast biedt Globalplacement het programma Personal Mediation aan. Hierin word je door een medewerker van Globalplacement begeleidt van begin tot eind: van het zoeken naar een stage tot je huisvesting en verzekeringen in het buitenland. Via Globalplacement is het mogelijk om naar de volgende landen te gaan:

 

Stageplaza en Globalplacement zijn aangesloten bij het Europese plan Een Leven Lang Leren. In dit plan staan Europese samenwerking en mobiliteit in opleiding en onderwijs centraal. Uit dit plan zijn twee programma’s voortgekomen: het Leonardo da Vinci programma en het Erasmus programma. Via deze programma’s het mogelijk een beurs te krijgen wanneer je in het buitenland gaat stage gaat lopen (of studeren). Kijk voor meer informatie bij Leonardo da Vinci en Erasmus.