Stage lopen in India

Als je ervaring op wil doen in een andere cultuur, raden we je aan om stage te gaan lopen in India. India is het op zes na grootste land ter wereld en ligt in Zuid-Azië.

India kent een enorme variatie aan landschappen. Het land bestaat uit drie hoofdgebieden: de Himalaya, de noordelijke vlakte en het schiereiland.

De economie van India is de negende economie van de wereld gemeten naar Bruto Binnenland Product. India is lid van de BRIC groep. Dit zijn landen met de snelstgroeiende economieën. Veel inwoners van India werken in de landbouw, maar de industriële en economische sector is steeds meer in opkomst. India is dus een perfect land om stage te lopen.

Visum en vaccinaties

Voor India heb je natuurlijk een visum nodig. Deze moet je aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Het is ook belangrijk dat je bent ingeënd voor hepatitis A en B, DTP, rabies en TBC. In het midden en noorden van India kan je bovendien last krijgen van malaria-muggen. Ga je daar stage lopen? Neem dan voor de zekerheid wat malariapillen mee.

Taal & Klimaat

India heeft 22 officiële talen. Het Hindi is de primaire officiële taal van de unie en in het bedrijfsleven wordt veel Engels gesproken. Zo wordt er in het Hindi gesproken door de overheid met landen die ook Hindi spreken en communiceert de Indiase overheid in het Engels met landen die geen Hindi spreken. Met een goede beheersing van het Engels kun je in India zeker uit de voeten komen. India kent maar liefst zeven verschillende klimaatzones. Deze zeven verschillende zones heeft het landen te danken aan de grootte van het land. Het is dus slim om van te voren uit te zoeken welk klimaat het gebied heeft waar jij stage gaat lopen.

Populaire bestemmingen

  1. Delhi
  2. Jaipur
  3. Agra
  4. Goa
  5. Mumbai