Stage lopen in China

China staat bekend als snelst groeiende economie van de wereld. Een stage in China lopen betekent een unieke ervaring in het bedrijfsleven.

Wil jij stage lopen in China? Kijk dan voor meer informatie op de website van Globalplacement. Globalplacement biedt internationale stages aan en helpt bij het stageproces van begin tot eind.

Belangrijk om te weten

Een belemmering bij een stage in China is de taal. Ook al vinden stages vaak plaats bij internationale Engels sprekende bedrijven, is het aan te raden om van te voren een Chinese taalcursus te volgen. Het wordt makkelijker om je plek in de Chinese wereld te vinden. Bovendien leer je tijdens een taalcursus ook over de cultuur van het land, iets wat Chinezen erg op prijs stellen. Op deze manier kun je nog meer uit je stage in China halen!

Visum

Ga je langer dan zes maanden stage lopen in China? Dan heb je een X-visum nodig. Blijf je korter dan zes maanden dan is het F-visum voldoende. Je kan je visum aanvragen bij de Chinese ambassade in Den Haag.

Taal & klimaat

Het Chinees is een verzamelnaam voor meerdere talen. Het Mandarijn is de bekendste taal binnen de Chinese talen. Zoals we al eerder aangaven is het slim om een talencursus te volgen voordat je naar China vertrekt. Op die manier zorg je ervoor dat je je in het begin al enigszins wegwijs kunt maken in China.

Populaire bestemmingen

  1. Beijing
  2. Shanghai
  3. Guangzhou
  4. Shenzhen
  5. Hangzhou