Stage lopen in Italië

La Bella Italia. Flaneren door de straten van Florence, een ijsje eten in Rome of met een gondel varen door Venetië. Italië heeft het allemaal. Een stage in Italië betekent naast werken dan ook plezier, cultuur, strand, feest en in aanraking komen met studenten van over de hele wereld. Bovendien is het fantastisch om Italiaans te leren!

Italië is een divers land. Ga jij voor een modestage in Milaan? Of liever naar een internationaal bedrijf in Rome? Een stage zoeken in Italië doe je het makkelijkst via een stagebureau. Een voorbeeld van een stagebureau is Globalplacement. Zij nemen het hele zoek- en regelproces uit handen. Als je stage gaat lopen in Italië is het belangrijk om even na te gaan of je in aanmerking komt voor een Erasmusbeurs. Hier kom je achter door dit even na te vragen aan de stagecoördinator binnen je opleiding. Wil je meer weten over de Erasmusbeurs? Kijk dan bij Erasmus-programma.

Voor Italië heb je geen visum nodig. Het land behoort immers tot de Europese Unie. Italië zelf heeft dezelfde voorzieningen als Nederland. Houd er alleen rekening mee dat Italianen nogal temperamentvol kunnen zijn. Als je dit in je achterhoofd houdt weet je zeker dat er geen misverstanden ontstaan. Italianen kunnen dingen nou net iets bozer zeggen dan wij Nederlanders.

Taal & Klimaat

In Italië wordt er natuurlijk Italiaans gesproken. Italiaanse burgers spreken vaak slecht Engels, maar in grote steden en internationale bedrijven gevestigd in Italië wordt ook Engels gesproken. Toch is het aan te raden van te voren een Italiaanse taalcursus te volgen. Italië kent verschillende klimaten. In het noorden is het minder warm dan in het zuiden, waar de temperaturen ’s zomers kunnen oplopen tot 40 graden. Bovendien kan er ’s winters in de Italiaanse Alpen geskied worden.

Populaire bestemmingen

Je kan natuurlijk naar het bekende Rome of Milaan gaan. Maar Italië kent verborgen steden. De minder bekende Perugi en Urbino zijn fantastische studentensteden. Waar ga jij heen in Italië?

 

  1. Rome
  2. Milaan
  3. Florence
  4. Perugia
  5. Urbino
  6. Bologna