Stage lopen in Frankrijk

Dat Frankrijk een ideale vakantiebestemming is weten we allemaal. Maar heb je al eens nagedacht over Frankrijk als land om stage te lopen? Frankrijk is zoveel meer dan kaas, stokbrood, rode wijn, de Eiffeltoren en de Mona Lisa. Wil jij Frankrijk leren kennen zoals de Fransen hun land kennen? Kies dan voor een stage in Frankrijk.

Een stageplaats in Frankrijk vind je gemakkelijk en snel op Globalplacement. Bovendien regelt Globalplacement het hele stageproces voor je.

Frankrijk is een groot en divers land. Er bestaan nog al wat verschillen tussen de steden en regio’s. Wanneer je bijvoorbeeld in Parijs stage gaat lopen zullen de kosten hoger uitvallen dan wanneer je naar de Province gaat. Daar is het levensonderhoud redelijk gelijk aan in Nederland maar een stad als Parijs is duur. Begin daarom ook op tijd als je naar Parijs wil met het zoeken van een kamer. Op die manier voorkom je dat je voor 400 euro per week in een buitenwijk terecht komt.

(Verblijfs-) Vergunning

Als je minder dan drie maanden stage gaat lopen in Frankrijk heb je geen verblijfsvergunning nodig. Ga je langer dan drie maanden dan moet je je na twee maanden melden bij de vreemdelingenpolitie. Hier moet je een carte de séjour aanvragen. Dit is een Franse verblijfsvergunning.

Taal & Klimaat

De officiële taal van Frankrijk is Frans. Frankrijk kent een gevarieerd klimaat. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat. De winters zijn mild, de zomers warm maar niet extreem en het gehele jaar neerslag. In de Franse Alpen kun je ’s winters skiën. Het kan hier dus goed koud worden. Het zuiden van Frankrijk heeft een Middelands Zee klimaat. Hier wordt het ’s zomers erg warm, schijnt het zonnetje veel en valt weinig regen.

Populaire bestemmingen

Parijs is naast stad van de liefde een echte studentenstad. Parijs staat niet voor niets op nummer 1 tussen de populairste bestemmingen van Frankrijk. Maar Frankrijk biedt meer dan Parijs. Ga bijvoorbeeld stage lopen in Montpellier en leer in de weekenden surfen. Hieronder de vijf populairste Franse bestemmingen op een rij:

  1. Parijs
  2. Montpellier
  3. Bordeaux
  4. Nice
  5. Antibes