Stage lopen op de Nederlandse Antillen

Bon Bini baby. Droom jij ervan om wakker te worden met achter je witte stranden, blauwe zee en een adembenemende zondondergang? Een stage op de Nederlandse Antillen betekent elke dag feest, altijd mooi weer en veel gezellige en vriendelijke mensen.

De Nederlandse Antillen zijn populair onder studenten. Je zult dan ook snel in contact komen met medestudenten en – stagiairs. Zo zijn er op Curaçao speciale studentencomplexen en worden er feesten georganiseerd speciaal voor studenten. Naast hard werken op stage is er dus zeker genoeg plezier te beleven.

Niet alleen het aanbod van stagiairs is groot, ook de vraag! Zie je tussen de bomen het bos niet meer? Schakel dan een stagebureau zoals Globalplacement in. Zij helpen je bij het regelen van je stage, woonplek, werkvergunning, verzekering etcetera.

Vergunning

Om stage te mogen lopen op de Nederlandse Antillen heb je geen werkvergunning nodig. Wel moet je een Verklaring Toelating van Rechtwegen aanvragen bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao. Met deze verklaring krijg je een verblijfstitel. Daarmee kun je stage lopen.

Taal & Klimaat

De officiële talen van de Nederlandse Antillen zijn sinds 2007 Nederlands, Engels en Papiaments. Papiaments is de volkstaal van de Nederlandse Antillen en is gebaseerd op het Portugees met Nederlandse, Engelse, Franse en Spaanse invloeden. Er zit ook een verschil tussen de talen per eiland. Zo spreekt (bijna) iedereen op Curaçao Nederland en heb je op Aruba de Engelse taal nodig om uit de voeten te komen. De Nederlandse Antillen hebben een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door lekker weer. De temperaturen liggen altijd tussen de 25 en 30 graden, of het nu zomer, winter, dag of nacht is.

Populaire bestemmingen

  1. Curaçao
  2. Aruba
  3. Sint Maarten
  4. Bonaire
  5. Sint Eustatius