Stage lopen in Australië

Australië is het grootste eiland op aarde en tegelijkertijd het kleinste werelddeel. En daarnaast een van de mooiste. Heb je altijd al door de outback willen reizen? Wil jij Bondi Beach bezoeken? Zomaar een kangaroo tegen het lijf lopen? En bovenal, stage lopen op een plek waar de termen backpacken en chillen zijn ontstaan? Dan is Australië iets voor jou! Denk bijvoorbeeld aan een stage in de steden Sydney, Melbourne of Cairns.

Een stagebureau als Globalplacement helpt je bij de voorbereiding voor een buitenlandse stage. Voor Australië zijn naast de standaard zaken zoals een woonplek een aantal dingen belangrijk.

Visum

Om als buitenlander toegang te verkrijgen tot Australië heeft men een visum nodig. De drie belangrijkste visa zijn het Tourist Visum, Working Holiday Visum en het Student visum. Je vraagt je visum aan bij de Australische ambassade in Den Haag. Je kan een studentenvisum alleen aanvragen als je een voltijdstudie volgt aan een geregistreerde opleiding. Bovendien moet je voor het visum aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet gezond zijn, geen crimineel verleden hebben en voldoende geld hebben.

Belangrijk om te weten

Houdt er rekening mee dat Australië een duur land is. Een vliegticket kost tussen de 1500 en 2000 euro en kamerhuur ligt vaak rond de 200 Australische dollar per week.

Australië is een gastvrij land. Australiërs houden van de sociale contacten die de buitenlandse studenten en backpackers met zich mee brengen. Je zult je zeker snel thuis voelen in Australië. Australië kent twee belangrijke culturen: de Aboriginals en de Europese/Britse cultuur. In het binnenland vind je met name de Aboriginal cultuur. Aan de kust zie je veel Europese invloeden. Ook in de stad waar jij waarschijnlijk stage gaat lopen zul je veel van deze invloeden terug zien. Omdat Australië zo’n groot land is, is het belangrijk om van te voren te plannen wat je allemaal wil zien en doen. Zo mis je in je vrije tijd niets van dit prachtige land!

Taal & Klimaat

Australië kent geen officiële taal, maar in vrijwel heel Australië is het Engels de standaard taal. Door de grootte van het land vind je in Australië meerdere klimaatzones. Het grootste deel van het land heeft een woestijnklimaat. Hier omheen bevindt zich een steppeklimaat. Het noorden van Australië kent een subtropisch klimaat. Het zuiden en oosten hebben een zeeklimaat. Australië ligt op het zuidelijk halfrond, hierdoor zijn de jaargetijden precies het tegenovergestelde van die van Nederland. In de Nederlandse zomer is het in Australië winter, en andersom.

Populaire bestemmingen

Australië is een populair land bij studenten en backpackers. Onder hen zijn dit de vijf beste bestemmingen:

  1. Sydney
  2. Melbourne
  3. Darwin
  4. Cairns
  5. Perth