Stage lopen in Spanje

Zon, zee, strand en stage! Zie jij jezelf al zitten aan de tapas in Spanje? Kies dan voor een stage in dit Zuid-Europese land. Bovendien heeft Spanje veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Ga cultuur snuiven in Madrid, bekijk de werken van Gaudi in Barcelona of ga naar het Alhambra in Granada. En in welk land kan je nou en skiën en met 30 graden aan het zwembad liggen?

Een stage in Spanje betekent een veelzijdig avontuur. Er is van alles te beleven. Bovendien is Spaans een wereldtaal en wordt het in meer dan 35 landen gesproken. We raden je dan ook aan om van te voren aan Spaanse taalcursus te volgen. Spanjaarden spreken vaak slecht Engels en het is goed voor je cv, stage en eigen ontwikkeling.

Een stage in Spanje regel je het makkelijkst via een stagebureau als Globalplacement. Zij regelen de stage van begin tot eind. Van je stage, je reis tot huisvesting. Voor Spanje heb je als Nederlander geen visum nodig. Als Nederlandse student heb je wellicht recht op een Da Vinci of Erasmusbeurs. Bij je opleiding weten ze hier meer over. Wil je weten wat de beurzen inhouden? Kijk dan bij het Leonardo Da Vinci programma of het Erasmus-programma.

Taal & Klimaat

In Spanje wordt uiteraard Spaans gesproken. Spaans is de derde taal van de wereld en daarom heel nuttig om te leren. In veel landen met opkomende economieën wordt Spaans gesproken. Het is dus helemaal geen slecht idee om naast je stage ook een cursus Spaans te volgen. Op veel plekken is het in Spanje in de zomer heel warm, terwijl het er in de winter juist heel koud kan worden. Dit heeft alles te maken met de berggebieden in midden Spanje. Van te voren dus even goed uitzoeken als je stage gaat lopen in Spanje wat voor weer het gemiddeld is.

Populaire bestemmingen

Ga je stage lopen in het altijd mooie Barcelona? Of zie jij jezelf liever in je vrije tijd surfen in San Sebastian? Spanje kent genoeg leuke steden. De populairste hier voor je op een rij:

  1. Madrid
  2. Barcelona
  3. Salamanca
  4. Sevilla
  5. San Sebastian