Stage lopen in Amerika

Wil jij stage lopen in het land van de burgers, route 66 en gele schoolbussen? Heb jij altijd al op een wolkenkrabbel in New York willen staan? Of liever beroemdheden spotten in Hollywood? Voordat je op zoek gaat naar een stage in Amerika, is het belangrijk voor jezelf op een rijtje te hebben waar je naar toe wilt in Amerika en wat voor stage je wil lopen. Amerika is zo’n groot en divers land, geen plek is hetzelfde. Weet je eenmaal waar je heen wilt en wat voor stage je wil lopen, dan komt er nog een heleboel voorbereiding bij kijken voordat je daadwerkelijk naar Amerika kan.

Belangrijk om te weten

Een stagebureau als Globalplacement helpt je bij de voorbereiding voor een buitenlandse stage. Voor Amerika zijn naast de standaardzaken zoals een woonplek een aantal dingen belangrijk. In Amerika wordt veel met Credit Card betaald. Het is zeker aan te raden een Credit Card te nemen als je stage gaat lopen in Amerika.

Visum

Als je stage in Amerika wil lopen is het belangrijk dat je hiervoor een visum krijgt. Er bestaan verschillende soorten visa voor stagiairs in Amerika. Zo is er een visum voor een onderzoeksstage, een temporary worker visum, een trainee visum, een foreign echange visitor visum en een international cultural exchange visitor visum. Voor alle visa, behalve het visum voor een onderzoeksstage, heb je Amerikaanse documenten nodig. Voor alle andere visa dien je bij het bedrijf waar je stage gaat lopen een I-129 formulier in te dienen bij het Department of Homeland Security in Amerika. Zij geven het stagebedrijf dan toestemming of jij daar stage man gaan lopen ja of nee. Begin op tijd met het aanvragen van een visum, dit kan een aantal maanden duren.

Taal & klimaat

Amerika heeft geen nationale taal, maar 80% van de bevolking spreekt Engels. Na Engels is Spaans de tweede taal van Amerika. Ongeveer 12% van de bevolking spreekt Spaans.

Omdat Amerika een groot land is en zich uitstrekt over het noordelijk halfrond, kent het land bijna alle mogelijke klimaten. Het hangt van je bestemming af in welk klimaat je terecht komt. In het noorden kan het ’s winters erg koud zijn en kan er een paar meter sneeuw vallen terwijl op dat moment in Florida het zonnetje gewoon schijnt en je nog gewoon naar het strand kan.

Populaire bestemmingen

Amerika is een groot land en kent veel wereldsteden. De vijf populairste stagebestemmingen in Amerika zijn:

  1. New York
  2. Los Angeles
  3. Chicago
  4. Washington D.C.
  5. San Francisco