Stage lopen in Duitsland

Onze Oosterburen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Als student zul je dan ook hartelijk ontvangen worden. Wil jij een kijkje nemen in de keuken van het land van bier, braadworsten en oktoberfest? Het land van festivals, cultuur en grote evenementen? Ga dan voor een stage in Duitsland. Duitsland is een veelzijdig land met ontzettend veel verschillende stages.

Duitsland is een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Veel grote en internationale bedrijven zijn in Duitsland gevestigd. Stage lopen in Duitsland betekent vaak dat je met veel verschillende bedrijven in aanraking komt. Hierdoor leer jij de markt echt goed kennen en is een stage in Duitsland een verrijking voor je CV.

Erasmus programma

Wanneer je in Duitsland stage gaat lopen dan is het wellicht mogelijk dat je in aanmerking komt voor een Erasmusbeurs. Op jouw school kunnen ze je meer informatie geven over de voorwaarden en benodigheden. Wil je meer weten? Kijk dan bij Erasmus.

Taal & Klimaat

De officiële taal is Duits. Naast Duits wordt er in internationale bedrijven ook veel Engels gesproken. Het klimaat op Duitsland lijkt op dat van Nederland. Door de diverse berg- en heuvelgebieden kent Duitsland meer variatie in het weer dan in Nederland. In de winter kan het in bijvoorbeeld Berlijn heel koud zijn, terwijl het in het zuiden een stuk warmer is.

Populaire bestemmingen

  1. Berlijn
  2. Munchen
  3. Frankfurt
  4. Hamburg
  5. Cologne