Stage lopen in Canada

Canada is een stabiel land. Van criminaliteit is bijna geen sprake. Daarnaast is het een schoon land met prachtige natuur. Kortom, reden genoeg om stage te gaan lopen in Canada!

Wil jij tijdens je stage rondreizen, bergbeklimmen, skydiven maar ook musea bezoeken en het nachtleven in duiken? Kies dan voor Canada. Hier vind je avontuur en spanning. Canada is het een-na-grootste-land van de wereld en wordt steeds opnieuw gekozen als een van de beste landen van de wereld om in te leven. Een stage lopen in Canada is dus niet verkeerd. Je stage in Canada begint bij het vinden van een stage, huisvesting en het regelen van belangrijke zaken. Een stagebureau als Globalplacement kan je hierbij helpen!

Werkvergunning

Als je stage gaat lopen in Canada heb je een werkvergunning nodig. De werkgever kan deze voor je aanvragen, maar in de praktijk gebeurt dit vaak niet. Canada voert namelijk een beperkend beleid ten aanzien van buitenlandse werknemers. Canada neemt niet meer stagiairs aan dan er vanuit Canada in Nederland stage gaan lopen.

Het best kan je een visum regelen via een uitwisselingsprogramma. Nederland en Canada hebben een Memorandum of Understanding getekend voor twee programma’s: het Working Holiday Program en het Young Workers Exchange Programme. Als stagiair kan je gebruik maken van het Young Workers Exchange Programme.

Taal & Klimaat

Canada heeft twee officiële talen: Canadees Engels en Canadees Frans. In sommige provincies worden beide talen gesproken. In andere provincies één van de twee landstalen. Het klimaat van Canada is net zo divers als het landschap. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden, terwijl het in de winter -25 kan vriezen. Ga je meerdere seizoenen stage lopen? Houd daar dan rekening mee met je koffer inpakken.

Populaire bestemmingen

  1. Toronto
  2. Vancouver
  3. Montreal
  4. Quebec city
  5. Ottawa