Stage lopen in Nederland

De meeste studenten kiezen automatisch voor een stage in Nederland. Maar sommigen willen er net wat meer uit halen. Wil jij een ervaring op doen in een andere cultuur? Een tweede of derde taal leren? Haal dan maar avontuur uit je stage en kies voor een stage in het buitenland.

Voordelen van een stage in Nederland

Een stage zoeken in Nederland is vaak makkelijker dan een stage in het buitenland. Je komt hier nou eenmaal makkelijker aan een stage. Bovendien kan je bij je ouders of in je studentenkamer blijven wonen. Je hoeft je vrienden en familie tijdens je stageperiode dus niet te missen. Bij bedrijven in Nederland wordt in bijna alle gevallen Nederland gepraat. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk met je collega’s en stagebegeleider kan communiceren. Bovendien heb je meer een connecties in Nederland wanneer je na je studie op zoek gaat naar een echte baan.

Wanneer je stage gaat lopen in Nederland kun je dit combineren met andere studieactiviteiten. Zo kun je ervoor kiezen om twee of drie dagen per week stage te lopen en de andere dagen te studeren. Maar het is ook mogelijk om een 40 uur per week stage te lopen. Het is maar net wat jij, en het bedrijf, wil.

Stage zoeken via Stageplaza

Als je stage gaat lopen in Nederland kun je heel makkelijk een stage zoeken via Stageplaza. Je maakt op Stageplaza.nl een profiel aan waarmee je solliciteert op stages die je leuk lijken uit de database. Vind het bedrijf jou ook interessant? Dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Op Stageplaza zoek je niet alleen: bedrijven zelf hebben ook toegang tot de database van studenten. Daarnaast denkt een medewerker van Stageplaza met je mee. Hij of zij gaat voor jou aan de slag met het matchingsysteem: er wordt een zo goed mogelijke match gemaakt tussen jouw profiel en een stagevacature. Vindt de Stageplaza medewerker zo’n match, dan neemt hij of zij contact met je op.

Heb je een stage binnen gehaald? Dan kan het echte werk beginnen: de stage zelf. In Nederland gelden bepaalde regels waar bedrijven zich aan moeten houden wat betreft een stage. Zorg ervoor dat je stagecontract in orde is. Kijk voor meer informatie bij regelgeving in de Wiki.