Na de stage

Het is handig om de stagiair na de stage zijn/haar bevindingen of aanbevelingen te laten presenteren in het bedrijf. Op deze manier zie je het resultaat van de stage en de stagiair krijgt de kans zijn/haar verhaal te vertellen. Ben je uiteindelijk tevreden of de stagiair zou je kunnen kijken om hem/haar een bijbaan aan te bieden zodat ze verbonden blijven met je bedrijf. Of wanneer het een afstudeerstage is misschien wel een vast dienstverband aan te bieden.

Er zijn veel voordelen aan het in dienst nemen van een stagiair. Alle werkzaamheden zijn duidelijk, een ex-stagiair kent het bedrijf en ook niet onbelangrijk, hij/zij kent het team. Mocht de stagiair een goede prestatie hebben geleverd maar is er geen ruimte binnen het bedrijf om te blijven, kan je een aanbeveling schrijven op LinkedIn, wat hem of haar helpt met het vinden van een baan. 

Mocht de stagiair een stageperiode hebben gelopen waar je minder tevreden over bent, spreek dit dan ook uit. Het kan natuurlijk dat het uiteindelijk niet is geworden wat je vooraf had verwacht. Maar maak dit bespreekbaar, op deze manier kan je verbeterpunten geven aan de stagiair zodat hij/zij er toch nog van kan leren en krijg jij misschien antwoorden waarom de stagiair bepaalde keuzes heeft gemaakt tijdens de stageperiode.

Probeer de stageperiode in ieder geval altijd positief af te sluiten zodat het voor beide partijen toch leerzaam is geweest. De stagiair weet wat goed is gegaan en wat in de toekomst echt beter moet en jullie weten wat er vanuit het bedrijf beter moet voor de volgende keer zodat een volgende periode een betere periode wordt.