Werkgevers Plaats vacature
Navigatie

Pesten

Bij pesten op stage gaat het niet om vervelende grap of opmerking die één keer is gemaakt. Pesten gebeurt regelmatig en over een langere tijd. Pesten heeft als doel iemand kwetsen en vernederen. Vormen van pesten kunnen bijvoorbeeld zijn: vervelende opmerkingen, beledigingen, schelden, negeren en vervelende gebaren maken.

Pesten gaat ten koste van de werksfeer maar ook ten koste van jezelf. Denk hierbij aan hoofdpijn en slaapproblemen. Bovendien heb je geen zin meer om naar je stage te gaan. Word je gepest door mede-stagiairs, collega’s of je stagebegeleider? Je kan erover praten met iemand binnen het bedrijf die je vertrouwd of je gaat naar een vertrouwenspersoon. Is er binnen je stagebedrijf geen vertrouwenspersoon? Ga dan naar een arbodienst.

Kom je er op je stage niet uit dan kun je bij een aantal organisaties terecht voor hulp. Het Jurdisch Loket informeert je over rechtshulp bij dit soort problemen. Je kan ook terecht bij de Inspectie SZW of het College voor de Rechten van de Mens.