Stagevacature

Een goed voorbeeld van een stagewebsite is Stageplaza.nl. Stageplaza is de grootste stagebank in Nederland en is een topautoriteit op het gebied van stagebemiddeling, stage-informatie en onderzoeken. Aanmelden is gemakkelijk en er wordt begeleiding verstrekt om de hele procedure zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er is de mogelijkheid om een jaarabonnement af te nemen als er meerdere stagiairs per jaar worden verwacht. Dat is op den duur goedkoper.

Stageplaza biedt drie verschillende wervingsmogelijkheden. U kunt kiezen uit de kwartaalplaatsing, een jaarabonnement of een stagemanager (werving en selectie).

Kwartaalplaatsing

Met de kwartaalplaatsing staat uw vacature drie maanden online met uw bedrijfsgegevens en kunnen studenten direct solliciteren. U heeft direct inzage in de contactgegevens van de sollicitanten. De kwartaalplaatsing kost €249,- per kwartaal.

Jaarabonnement

Een jaarabonnement biedt uw bedrijf de mogelijkheid een vacature doorlopend online te plaatsen. Het jaarabonnement is ideaal als u meerdere keren per jaar stagiairs nodig heeft. Een jaarabonnement kost €425,- per jaar.

Stagemanager

Heeft u zelf geen tijd voor de werving en selectie van studenten? Dan kunt u gebruik maken van Stagemanager. De stagemanager gaat dan actief op zoek naar een geschikte kandidaat en draagt deze pas voor als er een goede mogelijke match is. U betaalt pas als de stagiair wordt aangenomen.

De stagevacature

Het klinkt simpel, maar een goede stagevacature wordt niet meteen gemaakt.U wilt de juiste kandidaten aantrekken, dus enige zorg bij het opstellen van de vacature is gewenst. Bij Stageplaza hanteren we de volgende punten:

  • Stagetitel: maak deze aantrekkelijk voor de stagiair, bijvoorbeeld leerzame marketingstage.
  • Stage functie: om welk beroep gaat het?
  • Inleiding: hier schrijft u een inleidende tekst over de vacature.
  • Werkzaamheden: omschrijf duidelijk wat de werkzaamheden zullen zijn, op welke afdeling de stagiair gaat werken, wat een mogelijke project/stageopdracht inhoudt.
  • Wat bieden wij: vermeld hier wat uw bedrijf de stagiair te bieden heeft. U kunt hierbij denken aan het werken in een hecht/klein/groot team, de werkuren, vergoeding, eventuele bonussen etcetera.
  • Jouw profiel: omschrijf hier het type stagiair dat u zoekt
  • Over het bedrijf: vertel wat over het bedrijf. Waarom is het voor de stagiair leuk en leerzaam om bij uw bedrijf stage te lopen?

Ook kunt u op Stageplaza extra criteria aangeven zoals het opleidingsniveau, opleiding, huidige studiejaar, aantal dagen per week, stageduur, locatie van de stage, branche, etc.