Stagiair zoeken

Er zijn verschillende manieren om een stagiair te zoeken. Tegenwoordig gebeurt dit voornamelijk online of via het eigen netwerk. Eén van die online manieren is door middel van het plaatsen van een stagevacature op Stageplaza.nl. Via Stageplaza heb je per stageperiode de mogelijkheid één of meerdere stagiairs te werven voor verschillende functies binnen je bedrijf. 

Voordelen van een stagiair

Waarom zou je een stagiair aannemen? Een stagiair heeft verschillende voordelen. Er bestaan natuurlijk de vooroordelen: bedrijven nemen stagiairs aan omdat het goedkope werkkrachten zijn, natuurlijk is een stagiair goedkoper dan een vaste kracht. Maar het is zeker niet zo dat een stagiair onder hoeft te doen voor een werknemer. Uiteraard zal je er tijd in moeten steken om een stagiair nieuwe dingen te leren en te laten zien hoe het er aan toe gaat binnen een bedrijf. Als bedrijf heb je enorm veel te bieden aan een stagiair, maar vergeet niet dat als je dit op een goede manier doet erg veel voor terug kunt krijgen. In principe is een stageperiode een ideale manier om te kijken hoe een persoon is, hoe hij/zij werkt en of diegene binnen het bedrijf past. Wanneer dit het geval is kan je hem of haar altijd proberen te behouden in de vorm van een bijbaan of wanneer het een afstudeerstage betreft de stagiair in dienst te nemen.

Wanneer je de juiste stagiair weet te vinden haal je nieuwe kennis in huis en heb je een jong vernieuwend persoon binnen je organisatie die graag wil leren en werkervaring wil opdoen. Stagiairs zijn, doordat ze lerende zijn, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends van hun vakgebied. Ze kunnen een frisse kijk op het bedrijf of onderneming bieden.

Daarnaast kan een stagiair een opdracht uitvoeren of aan de slag gaan met een vraagstuk waar eerder nog geen tijd voor is geweest. Kortom, een stagiair biedt vele mogelijkheden tijdens de stageperiode die gelopen wordt maar ook daarna kan je er nog veel aan hebben.

Waarom Stageplaza?

  • Stageplaza is snel, gemakkelijk en efficiënt. Je houdt zelf het selectieproces in de hand (mailtjes meer naar studenten, met één druk op de knop wordt de student netjes op de hoogte gesteld van een acceptatie of afwijzing).
  • Stageplaza maakt het mogelijk een stageplaats binnen enkele dagen te vervullen.
  • Stageplaza matcht de vacature automatisch aan interessante studenten die overeenkomen met het functieprofiel, deze kandidaten komen in een mooi overzicht in de mailbox terecht.
  • Stageplaza maakt het mogelijk interessante studenten met één druk op de knop uit te nodigen voor een sollicitatie.
  • Stageplaza wordt bezocht door meer dan 800.000 bezoekers per jaar.
  • Stageplaza helpt jaarlijks 10.000 studenten aan een stageplek.
  • Stageplaza werft doorlopend (nieuwe) studenten op alle hogescholen en universiteiten.