Werkgevers Plaats vacature
Navigatie

Stagiair zoeken

Er zijn verschillende manieren om een stagiaire te zoeken. Een veelgebruikte manier om nieuwe werknemers aan te trekken is het plaatsen van stagevacatures op stagewebsites. Vaak moet men hier een klein bedrag voor betalen. Maar vergeleken met de kosten bij het plaatsen van een advertentie in ieder ander medium, bijvoorbeeld een krant, is het bedrag vele malen lager en heeft het een beter resultaat.

Voordelen van een stagiair

Waarom zou u een stagiair aannemen? Een stagiair heeft verschillende voordelen. Er bestaan natuurlijk de vooroordelen: bedrijven nemen stagiairs aan omdat het goedkope werkkrachten zijn. En natuurlijk is een stagiair goedkoper dan een vaste kracht. Maar als bedrijf heb je zo veel te bieden aan een stagiair en de stagiair aan het bedrijf. Een stagiair is in opleiding en wil zelf graag leren en werkervaring opdoen. Stagiairs zijn, doordat ze lerende zijn, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends van hun vakgebied. Ze kunnen een frisse kijk op uw bedrijf of onderneming bieden. Bovendien komt uw bedrijf via de stagiair in contact met scholen of andere bedrijven. Daarnaast kan de stagiair een opdracht uitvoeren waar binnen uw bedrijf nog geen tijd voor is geweest. Een stagiair is een potentieel geschikte medewerker voor uw bedrijf. Als u uw stagiair kunt aannemen hoeft deze niet ingewerkt te worden: de stagiair kent immers het bedrijf al van de stageperiode.

Waarom Stageplaza?

  • Stageplaza is snel, gemakkelijk en efficiënt. U houdt zelf het selectieproces in de hand (geen brieven/mailtjes meer naar studenten, met één druk op de knop wordt de student netjes op de hoogte gesteld van acceptatie of afwijzing).
  • Stageplaza maakt het mogelijk een stageplaats binnen enkele dagen te vervullen.
  • Stageplaza matcht uw vacature automatisch met interessante studenten en wordt direct naar die studenten doorgestuurd.
  • Stageplaza stuurt de reacties automatisch aan u door.
  • Stageplaza matcht uw vacature automatisch met interessante studenten, u ontvangt een overzicht van deze studenten per e-mail.
  • Stageplaza maakt het mogelijk interessante studenten met één druk op de knop uit te nodigen voor een sollicitatie.
  • Stageplaza wordt bezocht door meer dan 800.000 bezoekers per jaar.
  • Stageplaza helpt jaarlijks 10.000 studenten aan een stageplek.
  • Stageplaza werft doorlopend (nieuwe) studenten op alle hogescholen en universiteiten.
  • Stageplaza is een interessante manier om uw bedrijf te promoten en te profileren. Het internetgebruik onder jongeren ligt hoog: 85% maakt dagelijks gebruik van internet.