Werkgevers Plaats vacature
Navigatie

Stage lopen

Wanneer het stagebedrijf jou heeft aangenomen zullen er een aantal zaken geregeld moeten worden. Er zullen afspraken gemaakt moeten worden met de school en het stagebedrijf. Deze afspraken liggen vast in het stagecontract die door alle partijen ondertekend moeten worden. Er zijn twee soorten stagecontracten. Het stagecontract van het bedrijf, deze wordt ondertekend door de student en het bedrijf, en de overeenkomst van de school. Deze overeenkomst wordt ondertekend door de stagecoördinator op school, de stagebegeleider binnen het bedrijf en de student. Belangrijk is dat deze overeenkomst geen conflicterende clausules bevatten.

Regels en contract

Zowel jij, als het bedrijf waar je stage gaat lopen moeten zich aan een aantal regels houden. Tijdens het stage lopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden of die kunnen voorkomen.

Zorg ervoor dat je goed wordt ingewerkt. Dit is heel belangrijk, op die manier weet je precies wat je moet doen en wat het bedrijf van jou verwacht. Bovendien scheelt het een hoop tijd tijdens het werken als je van te voren precies weet wat je taken zijn. Het is ook verstandig om een planning te maken samen met je stagebegeleider. Hierdoor kan je deadlines stellen of al vooruit werken als je klaar bent met een opdracht. Wat je stagebegeleider verder voor je kan doen lees je onder stagebegeleiding.

Het is belangrijk dat je je tijdens de stage aan de huisregels van het bedrijf houdt. Lees deze goed door zodat je weet wat wel en niet mag. Houd tijdens je stage een logboek bij. Dit is makkelijk voor jezelf. Zo weet je aan het eind van je stage precies wat je wanneer hebt gedaan. Op die manier wordt het schrijven van een stageverslag en refelectieverslag ook een stuk eenvoudiger. Bovendien kan jou logboek een volgende stagiair helpen bij het plannen van zijn of haar taken.